Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Francesc Macià edifici
Foto: Cushman & Wakefield

El Corte Inglés torna a Francesc Macià en forma de supermercat gurmet de 3.200 metres quadrats

L'edifici també acollirà diverses oficines de luxe i una nova botiga de Sephora de 400 m² a la planta baixa

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona està plena de joies arquitectòniques i edificis històrics que expliquen la història de la ciutat a través de l'arquitectura. Alguns com la Sagrada Família i la Torre Glòries s'han convertit en icones de la ciutat mentre d'altres passen més desapercebuts, com és el cas de l'edifici que va acollir durant molts anys l'antic Corte Inglés de Francesc Macià. Malgrat que no el podem comparar amb les grans obres arquitectòniques barcelonines, l'edifici ubicat al número 471 de la Diagonal té més de mig segle de vida i ara, la ciutat el recuperarà amb una imatge renovada després de tres anys en desús.

Francesc Macià edifici
Foto: Cushman & Wakefield

L'equipament reobrirà sota el nom d'Aura, un edifici d'oficines d'alta gamma que tindrà diverses zones verdes i terrasses privades per als treballadors, entre les quals destaca el 'rooftop' de 1.400 m². Mentre que tota la part superior de l'edifici estarà destinada a acollir els diversos espais de treball, la part inferior continuarà dedicada al comerç i comptarà amb diverses botigues. El Corte Inglés farà el seu retorn a l'edifici amb un gran supermercat gurmet, que ocuparà 3.200 m² d'aquesta zona i oferirà productes d'alta qualitat i diverses experiències gastronòmiques.

Aquest serà el segon supermercat que la cadena obre fora d'algun dels seus grans magatzems, un model que es va estrenar el passat 2023 a Cadis. A més d'El Corte Inglés, una altra de les marques que ha confirmat l'obertura d'un establiment dins l'edifici ha estat Sephora. La cadena de cosmètica ocuparà un local de 400 m² també a la planta baixa que pretendrà ser una de les botigues de referència de la firma a la ciutat. Tant el supermercat com l'establiment de Sephora tenen previst obrir les portes abans d'aquest estiu, tot i que encara no hi ha dates oficials.

Francesc Macià edifici
Foto: Cushman & Wakefield

L'edifici es va construir l'any 1967 i al llarg de gairebé sis dècades ha acollit diversos comerços com els grans magatzems Sears fins al 1983, que va convertir-se en Galerías Preciados. Aquestes només van durar dos anys i va ser El Corte Inglés qui va agafar el relleu, cadena que va estar a l'edifici fins al 2021, quan va tancar en mig de les restriccions a l'activitat comercial per la covid.

El primer edifici biotecnològic de Barcelona

Aura és un edifici que combina oficines, zona de 'retail', terrasses i espais verds que començarà a funcionar aquesta primavera. L'edifici ha estat inaugurat per la immobiliària Cushman & Wakefield i ara és propietat del grup AM Gestió després que el despatx Blanc + Conca Arquitectura (BCA) fes el disseny que ha costat uns 25 milions d'euros. Després de la reforma, Aura s'ha convertit en el primer edifici biotecnològic de la ciutat amb cobertes vegetals amb bateries biològiques que milloraran la qualitat de l'aire i estalviaran energia i aigua, entre altres beneficis.

Francesc Macià edifici
Foto: Cushman & Wakefield

NO T'HO PERDIS: Els millors plans per fer per Setmana Santa a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat