Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cocido madrileño de La Ancha
Foto: Molino de Pez Cocido madrileño de La Ancha

El millor 'cocido' de Madrid ja es pot menjar a Barcelona

Una casa de menjars centenària l'ofereix cada dijous al migdia

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

No és qualsevol cosa: el 'cocido madrileño' de La Ancha, una de les grans cases de menjars tradicionals de Madrid, ja es pot menjar a Barcelona. El serveixen els dijous a Molino de Pez, el restaurant que va obrir la família de La Ancha a Barcelona amb l'objectiu de portar la cuina de cullera madrilenya a la capital catalana. I després de dos anys d'haver consolidat una oferta de tradició d'alta volada (els seus callos, truites i llenties són finíssims i inapel·lables) arriba el 'cocido madrileño' a una ciutat on es pot menjar escudella i carn d'olla, cocido gallego i fins i tot 'cocido maragato' -a Can Cuxart (Costa i Cuxart, 37)- però cal buscar el castís potatge sota les pedres.

'Cocido' madrileny de La Ancha: primer pas
Foto: Molino de Pez'Cocido' madrileny de La Ancha: primer pas

Nino Redruello, quarta generació de La Ancha, una casa de menjars oberta a Madrid el 1919, explica que el desembarcament del 'cocido' a Barcelona ve per haver detectat "el delit que senten molts catalans, molts d'ells diputats, per la cullera i el guisat madrileny. Al català li encanta el torrezno, l'orella fregida i els callos. I vam pensar: per què no traslladem el cocido a Barcelona?"

Segona passa: verdura (amb, ehem, botifarró i xoriço)
Foto: Molino de PezSegona passa: verdura (amb, ehem, botifarró i xoriço)

Aquest plat contundent i exquisit se serveix en tres passes. El primer és una sopa amb carn picada en una olla de fang amb pernil ibèric, ou cuit i un toc de fi de camamilla. El segon pas inclou cigrons pedrosillanos amb col, patata, pastanaga, botifarra i xoriço. I la tercera safata, les viandes: botifarra de vedella, pollastre, gallina, cansalada, cansalada, pilota i, aquí la picada d'ullet, botifarra catalana. Costa 39 euros per persona i ho podeu demanar els dijous al migdia.

Tercer pas: ¡gloriosa vianda castissa! (i una mica de buti)
Foto: Molino de PezTercer pas: ¡gloriosa vianda castissa! (i una mica de buti)

El xef i l'empresari deixa ben clar que no hi ha cap intenció d'innovar. "Reinterpretació zero, només canvi de context. Potser sí que forcem el punt gelatinós de la sopa perquè tingui aquest toc addictiu que s'enganxa als llavis i que genera emoció", valora. Sí que hi ha un petit toc d'innovació: la inclusió de la botifarra i un pessic d'herba-bona i piaparra envinagrades per refrescar i aportar acidesa.

Vinga, Nino, mulla't... Comparem l'escudella i carn d'olla amb el 'cocido' madrileny! "Home! He de ser molt políticament correcte", riu. "L'escudella és molt bona, té el puntet de la botifarra i unes complexitats de pebres i umamis que no té el 'cocido'. Però aquest darrer té la gràcia del seu propi ritual i servei, i sobretot la d'aquest xoriço fumat que no té l'escudella", conclou.

Si algú pensa que anem d'abanderats de Madrid a Barcelona s'equivoca del tot, oferim 'cocido' des de l'agraïment i la passió

Però sobretot, Redruello vol deixar clar que l'exportació de l'escudella a Barcelona s'ha fet "des de l'agraïment i la passió i per com que em flipen Barcelona i Catalunya. Si algú pensa que vaig d'abanderat de la cultura madrilenya, com si insinués que a Barcelona li fes falta el 'cocido', s'equivoca del tot". I per cert, són a un pas d'incloure el saborós banquet de tres plats a la seva oferta de menjar casolà a domicili.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de cuina catalana de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat