Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El millor de la 28a Mostra de Films de Dones, aquests dies a Filmin

Ciència-ficció, cultura indígena i altres lluites, de l'1 al 14 de juny a la plataforma 'online'

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Una primera part de la Mostra Internacional de Films de Dones se celebra 'online' a la plataforma Filmin de l'1 al 14 de juny, com han fet recentment altres festivals com el D'A Film Festival i el DocsBarcelona. Malgrat l'excepcionalitat, es mantenen les xerrades de les directores i altres activitats, com les infantils. La Mostra espera tornar a les sales a la tardor amb la resta de la programació.

Ursula K. Le Guin

La ciència-ficció i la fantasia eren gèneres literaris fortament masculinitzats quan Ursula K. Le Guin es va posar a escriure, però això no li va impedir convertir-se en una de les autores més celebrades del seu país. A 'Worlds of Ursula K Le Guin', d'Arwen Curry, descobrirem les interioritats i els processos d'una creadora que convertia en real tot allò que imaginava.

Marta Rodríguez

Enguany, la Mostra dedica una retrospectiva parcial a la realitzadora colombiana Marta Rodríguez, de qui estrenarà al nostre país les còpies restaurades de 'Chircales' i 'Nuestra voz de tierra, memoria y futuro'. Una cineasta pionera, radical i compromesa que ens mostra la lluita dels camperols i els indígenes del seu país contra les estructures que els mantenen sotmesos.

Panoràmica

Setze films componen el recorregut panoràmic, centrat en formes de dissidència femenina i de representació col·lectiva. 'Niña mamá', d'Andrea Testa, denuncia les lleis antiavortistes a l'Argentina; 'Queen Lear', de Pelin Esmer, qüestiona els rols de gènere al teatre en un poble rural de Turquia, i 'The archivettes', de Megan Rossman, documenta l'arxiu de cultura lèsbica més gran del món. A més, destaca la inclusió de 'Mi nombre es Bagdá', de Caru Alves de Souza, una ficció sobre una jove 'skater' brasilera que va guanyar el premi a millor film a la secció Generation de la Berlinale. 

NO T'HO PERDIS: El BCN Film Fest es farà al juny (i amb públic) als cinemes Verdi

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva. 


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Més de Time In

    Últimes notícies

      Publicitat