Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El millor pastisser del món és a Barcelona

En Xavi Donnay, cap de pastisseria del Lasarte, guanya el premi The Best Chef Pastry Award

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Aquest any la cerimònia de The Best Chef Awards ha estat virtual, però això no és obstacle perquè el premi del millor pastisser del món, que ha merescut Xavi Donnay del Lasarte, no sigui atorgat per un treball real, avantguardista i sobretot deliciós. El cap de pastisseria de restaurant de Martín Berasategui –un dels dos únics triestrellats de Barcelona, l'altre l'Àbac de Jordi Cruz– ha merescut el premi per saber "traslladar la filosofia de Berasategui d'afany pels bons productes al territori dolç" i "estar atent als ingredients tecnològics i les influències de la cultura asiàtica", alhora que "la seva rebosteria reivindica les grans possibilitats creatives dels formats més petits", segons un jurat compost per cuiners de tot el món.

Donnay uneix tècnica, sabor i estètica en postres com la crema quallada a la tòfona blanca, pera i avellana o la Crema de 'Marron' (gelat de nata fumada, cafè i cacau). I és un professional català format a Catalunya: va estudiar cuina a l'escola d'Hostaleria de Sitges i pastisseria a l'Espai Sucre. El seu és un premi a la constància: és cap de pastisseria de Lasarte des de 2010. Va entrar en l'alta pastisseria de restaurant el 1999 al Jean Luc Figueras (una Michelin), i ha treballat en grans cases com Martín Berasategui (tres Michelin) o Roca Moo (una Michelin).

Les icòniques cireres de postres del Lasarte
Les icòniques cireres de postres del LasarteFoto: Lasarte

Els tres primers llocs de la llista dels millors xefs del món els ocupen el danès Rene Redzepi (Noma) el suec Björn Frantzen (Frantzen) i el nord-americà Dan Barber (Blue Hill). I en el quart i el cinc, entren catalans: el trio format per Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch (Disfrutar) i Joan Roca (El Celler de Can Roca).

NO T'HO PERDIS: Els millors cheese cakes de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat