Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pastís de formatge basc
Shutterstock

Els millors cheesecakes de Barcelona

Els llocs de culte de Barcelona per als addictes a l'autèntic pastís de formatge

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Forma part de la carta de postres de molts restaurants de Barcelona, però els fanàtics del cheesecake saben que no a tot arreu serveixen l'autèntic i deliciós pastís de formatge. Per sort, a Barcelona tenim molts llocs on tracten amb cura i respecte aquest espectacular –i potent– dolç i us assegurem que els llocs d'aquesta llista no us defraudaran. Els més puristes trobaran el pastís de formatge tradicional i, si us agrada innovar, també tenim receptes que inclouen altres ingredients. El resultat és el mateix: una deliciosa i cremosa bomba de plaer.

NO T'HO PERDIS: Els millors dolços de Barcelona.

Els millors pastissos de formatge de Barcelona

  • Restaurants
  • Menjar

Els pastissos de formatge d'en Jon Cake són famosos a les xarxes, però també als paladars de mitja Barcelona. I no s'han fet tan populars i valorats per una campanya de màrqueting sinó per una recepta magnífica. Del seu petit obrador surten uns 400 cheesecakes cada setmana i les comandes només es poden fer, per ara, per Whatsaap. En Jon i el seu equip prepara de manera artesanal cinc varietats de pastissos fixes: la clàssica (autèntic gust a formatge), la blava ("la més canyera"), la de cabra, la de formatge Idiazabal (fumada i amb un gust fort) i la de xocolata. Cada dues setmanes incorpora un de nou, per exemple un de camembert, de formatges gallecs, de tiramisú, de te matcha, amb cacauet... I tot en diferents mides i preus.

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Sarrià

Els germans Uñó, en Xavier (propietari del Carrot Cafe, ara entenem d'on surten els pastissos que serveixen en aquest restaurant del carrer Tànger) i l’Asun passaven vacances de petits a l’illa de Nantucket (Massachusetts). I el seu avi tenia el bar La Plaça a Sarrià que ocupa, des de finals del 2019, el Chis & Keik, un obrador artesà especialitzat en els autèntics 'cheesecake' i 'carrot cake' de Nova York amb servei a domicili. Un parell d'especialitats que tenen tant per la mà que tenen en cartera cent variacions del pastís, des dels clàssics fins a l’Elvis, amb plàtan, mantega de cacauet i bacó cruixent. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Ciutat Vella
  • preu 2 de 4

Als baixos de l'Hotel Rec tenim aquest restaurant on dominen la cuina de mercat, ben treballada i original, i on preparen un cheesecake demolidor, diferent i per als veritables amants del formatge. Les postres són casolanes i s'adapten a la temporada i al que ofereix el mercat, però aquesta joia no falla. Un cheesecake molt cremós a base de formatge Idiazabal, formatge crema i Gorgonzola.

El servei a domicili del Fismuler es diu Escalope Armando i allà podeu demanar alguns dels plats del restaurant i, sí, el pastís de formatge és un d'ells. Visca!

  • Botigues
  • Pastisseries
  • El Poblenou

En Hayden Colledge, pastisser australià, va tenir residència a Honey-B fins que va posar casa al cor de Poblenou a principis del 2020. “Mantinc un estil anglosaxó i australià, és el meu tret diferencial”. S'inventa coses que fan caure de cul: com un pastís de cafè, croissant i 'cheesecake'. Colledge para atenció al fet vegà i sense lactosa, si li demaneu, però també als ous, mantega i farines de primera qualitat. Té clàssics, com el pastís Lamington (les postres nacionals australianes, com qui diu: pa de pessic amb bany de xocolata i coco farcit de melmelada de gerds! Boníssim!) i un pastís de xocolata vegana i, per descomptat, el seu chessecake saborós, esponjós i ben cobert de melmelada de fruits vermells. Segueixen oberts perquè us pugueu emportar les seves receptes a casa.

Publicitat
  • Restaurants
  • Catalana
  • Sarrià
  • preu 2 de 4

No només trobarem aquesta delícia a pastisseries i obradors, també el treballen molt bé a alguns restaurants de Barcelona. És la cirereta d'un bon àpat, si hi deixes forat. Al Santornemi de Sarrià, els pastissos casolans de la Laura, la seva propietària, s'exposen a la barra amb orgull. Podeu fer un menú de forquilla o explorar la carta –no tenen menú del dia– i cruspir-vos uns bunyols de bacallà, mandonguilles amb sèpia, cigrons amb calamars... i per postres una espectacular i potent pastís de formatge. Els germans al capdavant del negoci són de Pamplona i això es nota en l'assortiment de formatges que posen a l'abast del client i que també està present al seu cheesecake. I amb la salsa de fruits vermells a banda! No obstant això, no disposen de servei a domicili. Tota una llàstima haver d'esperar per tornar a delectar-nos amb les seves delícies.

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Gràcia

Per als vegans, la pastisseria La Besnéta és el més semblant al paradís a la terra. Per als que no ho són, també. A més, pot vantar-se de ser un dels llocs més cuquis de Barcelona: a banda de pastissos de tota mena, en porcions o sencers, venen uns potets de vidre de traca i mocador. En un d'ells és on serveixen el seu cheesecake vegà, diferent i deliciós. La recepta va variant i podeu trobar de mango, de dolç de llet amb base de coco... Visiteu-los i torneu a casa carregats dels seus pastissos.

Publicitat
  • Restaurants
  • Bar d'entrepans
  • El Poble-sec
  • preu 2 de 4

Aquí tot és bo i fa patxoca. El receptari el formen adaptacions de l’artesania materna, practicada durant anys en un bar de menú i un càtering. A més de tastar obligatòriament el seu fabulós entrepà de porc cuinat durant tres hores, no passeu per alt el seu cheesecake amb melmelada de fruits vermells. Tot casolà, fet amb amor i dedicació: els ingredients fonamentals per tornar a La Porca. També tenen el seu menjar per emportar i amb servei a domicili!

Sil's Cakes. American Pastry
Foto: Sil's Cakes.

Sil's Cakes. American Pastry

Estem davant el lloc més exuberantment dolç del carrer Torrent de l'Olla? Segurament sí. Els americans, entre altres coses, són coneguts per l'exageració en els seus pastissos i dolços. Capes i capes de massa, sucre, mantega, melmelades... Algú s'hi pot resistir? A més de galetes de Nutella que tornarien boig a Willy Wonka, pastissos de mil colors i sabors, també destaquen pels seus cheesecakes. Podeu optar pel clàssic, però si busqueu una experiència memorable, deixeu-vos seduir per altres combinacions com la que inclou els fruits vermells a l'interior del pastís de formatge, una altra en la qual afegeixen brownie o cirera i la Red Velvet Monster, que és una combinació de Red Velvet i Cheesecake. Ara també fan servei a domicili a Barcelona ciutat i l'àrea metropolitana. 

Publicitat
Funky Bakers
Foto: Funky Bakers

Funky Bakers

En una cantonada del Born on fa anys hi hagué una Baguettina Catalana –que coi té de catalana una baguettina??– s'hi aixeca Funky Bakers, una fleca i pastisseria que fa meravelles des dels seus 40 m2 d'obrador: d'allà hi surten, en la millor de les versions possibles, receptes pastisseres d'arreu del món. I arrasa el seu pastís de formatge basc a l'estil de La Viña, un dels grans bars de pintxos de Sant Sebastià: això és un petó de sucre cremat amb llengua. La part humida correspon a un deliri de cremositat làctia difícil d'explicar, i que a Funky Bakers us serveixen en format individual (encara que de mida generosa: us posareu ben fins). Molt curiós: aquesta recepta específica planta cara a mig món al cheesecake nord-americà, coses d'Instagram.  

Funky Bakers
Passeig del Born, 10. T. 93 154 66 72

Strata Bakery
Foto: Strata Bakery

Strata Bakery

Les receptes que signen en aquesta pastisseria artesana del carrer de Provença són Instagrameables al 100%. Es porta el palmell el seu cheesecake multicolor. Però quan li feu una queixalada veureu que la seva bellesa és proporcional al seu sabor. Teniu el pastís de formatge tradicional, per als més clàssics, i també combinacions diferents, com el cheesecake amb coco i pitahaya, amb mango, amb remolatxa... Tenen opcions veganes i sense gluten, per menjar allà o per emportar, pastissos sencers o porcions... Tampoc li feu un lleig a la seva sacher, al pastís de maduixes i nata, als brownies de xocolata blanca, al lemon pie...

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània

Si us voleu 'estimar', és a dir, donar-vos un homenatge sense pensar massa en la mida de la butxaca, en aquest petit local, Rafa Zafra –de l'escola elBulli– ofereix receptes senzilles que respecten al màxim un producte que li arriba del port de Roses. Podeu menjar musclos fumats o calamars fregits acompanyats de gota negra (maionesa i tinta). Però el plat que els ha portat a aquesta llista és el seu cheesecake. Bonic com un sol d'estiu, cremós, potent i amb una melmelada 100% casolana brutal. Per provar els seus excel·lents productes, hauràs acostar-te al seu local, ja que no disposen de servei a domicili.

  • Bars i pubs
  • Cafeteries
  • El Poblenou
  • preu 1 de 4

La propietària de Monsieur Bosch, la Florencia Rondón, m’informa que tot el material –menys embotits i formatges– és fet al seu obrador. Rondón, pastissera veneçolana que va estudiar a París i Nova York, explica que Monsieur Bosc “és una cafeteria-pastisseria amb un repertori deslligat de modes”, que es diu així en honor al seu besavi, pastisser i parisenc. Allò casolà inclou la melmelada i la mantega que trobareu en els seus fabulosos cheesecake, peces de pastisseria subtils i artesanes que defugen l'amuntegament de formatge crema i sucre, i tenen un sabor precís i suau, que no 'formatgeja' en excés, i evita aquell horror de la cobertura de crema de nata agre que tant agrada als nord-americans. 

La seva filosofia és tunejar el pastís amb productes de temporada; així, a l'hivern porta una melmelada de fruits del bosc i bocins de maduixots del maresme. I a l'estiu us hi podeu trobar un chessecake amb confitura d'albercocs i fruites del temps. Si el porteu a una festa, hi haurà clatellades. 

Publicitat

La Gemina va viure uns quants anys a Nova York i quan va arribar a Barcelona trobava a faltar els autèntics cheesecakes americans. Així que, en lloc d'anar provant botiga per botiga, va decidir posar-se ella fil a l'agulla. Ha servit els seus cheesecakes –potents, riquíssims i dolços– a locals com la Boqueria, Can Luc, Formatgeria Camarassa... però ara només serveixen en algunes botigues en exclusiva i, sobretot, on line. Així que ara que tots els negocis se sumen al servei a domicili, Gemina ja és una veterana. Tasteu els seus cheesecakes i també la seva red velvet i el pastís de llimona, en pastissos grans o en còmodes gotets individuals.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat