Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors cheesecakes de Barcelona
Cheesecake
Foto: Shutterstock

Els millors cheesecakes de Barcelona

Els llocs de culte de Barcelona per als addictes a l'autèntic pastís de formatge

Per Erica Aspas
Advertising

Forma part de la carta de postres de molts restaurants de Barcelona, però els fanàtics del cheesecake saben que no a tot arreu serveixen l'autèntic i deliciós pastís de formatge. Per sort, a Barcelona tenim molts llocs on tracten amb cura i respecte aquest espectacular –i potent– dolç i us assegurem que els llocs d'aquesta llista no us defraudaran. Els més puristes trobaran el pastís de formatge tradicional i, si us agrada innovar, també tenim receptes que inclouen altres ingredients. El resultat és el mateix: una deliciosa i cremosa bomba de plaer.

NO T'HO PERDIS: Els millors dolços de Barcelona.

Els millors pastissos de formatge de Barcelona

Chis & Keik
Foto: Chis & Keik

Chis & Keik

Botigues Pastisseries Sarrià

Els germans Uñó, en Xavier (propietari del Carrot Cafe, ara entenem d'on surten els pastissos que serveixen en aquest restaurant del carrer Tànger) i l’Asun passaven vacances de petits a l’illa de Nantucket (Massachusetts). I el seu avi tenia el bar La Plaça a Sarrià que ocupa, des de finals del 2019, el Chis & Keik, un obrador artesà especialitzat en els autèntics 'cheesecake' i 'carrot cake' de Nova York. Un parell d'especialitats que tenen tant per la mà que tenen en cartera cent variacions del pastís, des dels clàssics fins a l’Elvis, amb plàtan, mantega de cacauet i bacó cruixent. 

Tarta de queso de Fismuler
Fismuler

Fismuler

Restaurants Cuina creativa Ciutat Vella

Als baixos de l'Hotel Rec tenim aquest restaurant on dominen la cuina de mercat, ben treballada i original, i on preparen un cheesecake demolidor, diferent i per als veritables amants del formatge. Les postres són casolanes i s'adapten a la temporada i al que ofereix el mercat, però aquesta joia no falla. Un cheesecake molt cremós a base de formatge Idiazabal, formatge crema i Gorgonzola.

Advertising
Cheesecake de The Cake Man Bakery
Foto: The Cake Man Bakery

Cake Man Bakery

Botigues Pastisseries El Poblenou

En Hayden Colledge, pastisser australià, va tenir residència a Honey-B fins que va posar casa al cor de Poblenou a principis del 2020. “Mantinc un estil anglosaxó i australià, és el meu tret diferencial”. S'inventa coses que fan caure de cul: com un pastís de cafè, croissant i 'cheesecake'. Colledge para atenció al fet vegà i sense lactosa, si li demaneu, però també als ous, mantega i farines de primera qualitat. Té clàssics, com el pastís Lamington (les postres nacionals australianes, com qui diu: pa de pessic amb bany de xocolata i coco farcit de melmelada de gerds! Boníssim!) i un pastís de xocolata vegana i, per descomptat, el seu chessecake saborós, esponjós i ben cobert de melmelada de fruits vermells.

Cheesecake del Santornemi
Foto: Maria Dias

Santornemi

Restaurants Catalana Sarrià

No només trobarem aquesta delícia a pastisseries i obradors, també el treballen molt bé a alguns restaurants de Barcelona. És la cirereta d'un bon àpat, si hi deixes forat. Al Santornemi de Sarrià, els pastissos casolans de la Laura, la seva propietària, s'exposen a la barra amb orgull. Podeu fer un menú de forquilla o explorar la carta –no tenen menú del dia– i cruspir-vos uns bunyols de bacallà, mandonguilles amb sèpia, cigrons amb calamars... i per postres una espectacular i potent pastís de formatge. Els germans al capdavant del negoci són de Pamplona i això es nota en l'assortiment de formatges que posen a l'abast del client i que també està present al seu cheesecake. I amb la salsa de fruits vermells a banda!

Advertising
Cheescake de La Besnéta
Foto: La Besnéta

La Besnéta

Botigues Pastisseries Gràcia

Per als vegans, la pastisseria La Besnéta és el més semblant al paradís a la terra. Per als que no ho són, també. A més, pot vantar-se de ser un dels llocs més cuquis de Barcelona: a banda de pastissos de tota mena, en porcions o sencers, venen uns potets de vidre de traca i mocador. En un d'ells és on serveixen el seu cheesecake vegà, diferent i deliciós. La recepta va variant i podeu trobar de mango, de dolç de llet amb base de coco...

Cheesecake de La Porca
Foto: La Porca

La Porca

Restaurants Bar d'entrepans El Poble-sec

Aquí tot és bo i fa patxoca. El receptari el formen adaptacions de l’artesania materna, practicada durant anys en un bar de menú i un càtering. A més de tastar obligatòriament el seu fabulós entrepà de porc cuinat durant tres hores, no passeu per alt el seu cheesecake amb melmelada de fruits vermells. Tot casolà, fet amb amor i dedicació: els ingredients fonamentals per tornar a La Porca.

Advertising
Cheesecake de cereza y crumble de Sil's Cakes
Foto: Sil's Cakes.

Sil's Cakes. American Pastry

Estem davant el lloc més exuberantment dolç del carrer Torrent de l'Olla? Segurament sí. Els americans, entre altres coses, són coneguts per l'exageració en els seus pastissos i dolços. Capes i capes de massa, sucre, mantega, melmelades... Algú s'hi pot resistir? A més de galetes de Nutella que tornarien boig a Willy Wonka, pastissos de mil colors i sabors, també destaquen pels seus cheesecakes. Podeu optar pel clàssic, però si busqueu una experiència memorable, deixeu-vos seduir per altres combinacions com la que inclou els fruits vermells a l'interior del pastís de formatge, una altra en la qual afegeixen brownie o cirera i la Red Velvet Monster, que és una combinació de Red Velvet i Cheesecake.

Cheesecake multicolor de Strata Bakery
Foto: Strata Bakery

Strata Bakery

Les receptes que signen en aquesta pastisseria artesana del carrer de Provença són Instagrameables al 100%. Es porta el palmell el seu cheesecake multicolor. Però quan li feu una queixalada veureu que la seva bellesa és proporcional al seu sabor. Teniu el pastís de formatge tradicional, per als més clàssics, i també combinacions diferents, com el cheesecake amb coco i pitahaya, amb mango, amb remolatxa... Tenen opcions veganes i sense gluten, per menjar allà o per emportar, pastissos sencers o porcions... Tampoc li feu un lleig a la seva sacher, al pastís de maduixes i nata, als brownies de xocolata blanca, al lemon pie...

Advertising
Cheesecake de la pastelería Bardo
Foto: Bardo BCN

Bardo

Al Poble-sec (Blasco de Garay, 59) teniu aquest obrador de pastisseria que va obrir a mitjans del 2019 i on despatxen espectacularitats que us faran tornar per tastar tots els seus pastissos. La varietat és àmplia, també pel que fa als cheesecakes. Teniu el clàssic, amb fruits vermells; un altre sense base de galeta, una bomba de formatge i un toc cítric; el cheesecake d'Oreo, de Nutella, de maracujà, de coco i dolç de llet....

Cheesecake del restaurante Estimar
Foto: Estimar

Estimar

Restaurants Mediterrània

Si us voleu 'estimar', és a dir, donar-vos un homenatge sense pensar massa en la mida de la butxaca, en aquest petit local, Rafa Zafra –de l'escola elBulli– ofereix receptes senzilles que respecten al màxim un producte que li arriba del port de Roses. Podeu menjar musclos fumats o calamars fregits acompanyats de gota negra (maionesa i tinta). Però el plat que els ha portat a aquesta llista és el seu cheesecake. Bonic com un sol d'estiu, cremós, potent i amb una melmelada 100% casolana brutal.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising