Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El pavelló Mies van der Rohe obrirà gratis el primer diumenge de mes
Pavelló Mies van der Rohe
Foto: Rafa Vargas

El pavelló Mies van der Rohe obrirà gratis el primer diumenge de mes

Advertising

El Pavelló Alemany obrirà portes cada primer diumenge de mes a partir del 2020, segons ha anunciat la Fundació Mies van der Rohe. L'equipament se suma a la llista de museus i espais emblemàtics que periòdicament obren gratis, i l'objectiu és arribar als 100.000 visitants a l'any; l'espai comptarà amb un nou servei d'audioguies, nous fulls explicatius i el reforç de les propostes educatives per a alumnes de primària i famílies.

L'anunci coincideix amb el 90è aniversari de l'edifici construït amb motiu de l'Exposició Universal de Barcelona, obra de Mies van der Rohe i Lilly Reich i referent de la modernitat arquitectònica per la concepció de l'espai i els materials emprats, i amb el centenari de la Bauhaus, escola de la qual Mies va ser l'últim director. La construcció, de caràcter efímer, seria restituïda a partir de 1986 a la ubicació original.

Des de la Fundació es vol fomentar el diàleg multidisciplinar sobre l’arquitectura a la ciutat; formar una col·lecció i un fons arxivístic i promoure la interacció amb el món educatiu i acadèmic, amb programes especials per potenciar el descobriment de l'arquitectura entre els alumnes de primària. A més es reeditaran les col·laboració amb festivals i esdeveniments de la ciutat (Llum Barcelona, Loop, SonarMies, Swab, Barcelona Gallery Weekend) i el programa de cinema a l'aire lliure Pantalla Pavelló. També està previst presentar la intervenció resultant de la primera edició de la Beca Lilly Reich per a la igualtat en arquitectura: 'Re-enactment: Lilly Reich ocupa el Pavelló de Barcelona’, a càrrec de l'arquitecta Laura Martínez de Guereñu, proposa omplir el pavelló d'estructures i peces com les que va presentar la Bauhaus a l'Exposició Universal de 1929.

El pressupost de la Fundació per al 2020 és de 2 milions d'euros: un 50% són ingressos propis, compta amb aportacions de l'Ajuntament de Barcelona (35%) i altres col·laboracions i projectes subvencionats per la Unió Europea.

 

NO T'HO PERDIS: més arquitectura memorable a la ciutat!

Share the story
Últimes notícies
    Advertising