Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El pavelló Mies van der Rohe obrirà gratis el primer diumenge de mes

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El Pavelló Alemany obrirà portes cada primer diumenge de mes a partir del 2020, segons ha anunciat la Fundació Mies van der Rohe. L'equipament se suma a la llista de museus i espais emblemàtics que periòdicament obren gratis, i l'objectiu és arribar als 100.000 visitants a l'any; l'espai comptarà amb un nou servei d'audioguies, nous fulls explicatius i el reforç de les propostes educatives per a alumnes de primària i famílies.

L'anunci coincideix amb el 90è aniversari de l'edifici construït amb motiu de l'Exposició Universal de Barcelona, obra de Mies van der Rohe i Lilly Reich i referent de la modernitat arquitectònica per la concepció de l'espai i els materials emprats, i amb el centenari de la Bauhaus, escola de la qual Mies va ser l'últim director. La construcció, de caràcter efímer, seria restituïda a partir de 1986 a la ubicació original.

Des de la Fundació es vol fomentar el diàleg multidisciplinar sobre l’arquitectura a la ciutat; formar una col·lecció i un fons arxivístic i promoure la interacció amb el món educatiu i acadèmic, amb programes especials per potenciar el descobriment de l'arquitectura entre els alumnes de primària. A més es reeditaran les col·laboració amb festivals i esdeveniments de la ciutat (Llum Barcelona, Loop, SonarMies, Swab, Barcelona Gallery Weekend) i el programa de cinema a l'aire lliure Pantalla Pavelló. També està previst presentar la intervenció resultant de la primera edició de la Beca Lilly Reich per a la igualtat en arquitectura: 'Re-enactment: Lilly Reich ocupa el Pavelló de Barcelona’, a càrrec de l'arquitecta Laura Martínez de Guereñu, proposa omplir el pavelló d'estructures i peces com les que va presentar la Bauhaus a l'Exposició Universal de 1929.

El pressupost de la Fundació per al 2020 és de 2 milions d'euros: un 50% són ingressos propis, compta amb aportacions de l'Ajuntament de Barcelona (35%) i altres col·laboracions i projectes subvencionats per la Unió Europea.

NO T'HO PERDIS: més arquitectura memorable a la ciutat!

Últimes notícies

    Publicitat