Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pinotxo Bar despúes de su reapertura
Foto: Ricard Martín Pinotxo Bar despúes de su reapertura

El Pinotxo de la Boqueria ja ha reobert (i torna a tenir cues!)

El Bar Central, del mateix mercat, ha adquirit la mítica barra i garanteix la continuitat de la marca

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Un arriba al Bar Pinotxo a quarts d'una d'un migdia del dilluns i s'hi troba quatre tamborets lliures. Quina sort! Però és un miratge; al cap de deu minuts, ja hi ha una nodrida cua de turistes que malden per asseure-hi el cul. El Pinotxo, emblema de la restauració a la Boqueria, va tancar a finals de febrer –per una disputa familiar– i va reobrir el març.

Se n'ha fet càrrec el Bar Central, també de la Boqueria, que ha optat per una decisió molt assenyada: han mantingut l'estètica i la marca. I també han decidit no desvirtuar gaire la identitat gastronòmica d'aquesta barra mítica, que va obrir la mare d'en Juanito Bayén fa vuitanta anys. Al capdavant de la cuina hi ha el xef argentí Aníbal Bonino– que ha treballat, entre d'altres, al Santo Porcello o al Boliche de Sitges– i comanda una carta on hi ha un apartat d'homenatge als guisats que eren la marca de la casa: cigrons amb botifarra negra, callos i capipota, tots es poden demanar en mitja ració i al mateix preu que quan la figura magra en greix (i grassa en simpatia) de Bayén corria amunt i avall rere la barra. 

Pinotxo Bar
Foto: Ricard MartínPinotxo Bar

Això sí, pel camí s'han perdut algunes receptes emblemàtiques, com les mongetes de Santa Pau saltades amb calamars, i s'ha uniformitzat l'oferta del Pinotxo amb la resta de barres del mercat. És a dir, el que abans era un local on les olles feien xup-xup de fons de manera discreta, ara exhibeix aquelles muntanyes de patates a punt de brava i croquetes que s'escalfen amb un cop de fregidora. És a dir, exactament les tapes que s'espera un turista que visita La Boqueria: perquè el Pinotxo segueix essent el primer que veus quan entres al mercat central de Barcelona.

Pinotxo Bar
Foto: Ricard MartínPinotxo Bar

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat