Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Croquetes
Foto: Shutterstock Croquetes

Les millors croquetes de Barcelona

Establiments per assaborir croquetes originals i clàssiques

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Barcelona és una ciutat 'croquetitzada': encara que la croqueta congelada ha perdut terreny, en guanya la croqueta del pensament únic, uniforme i en sèrie. Us proposem un petit recorregut per les millors mossegades cruixents de la ciutat, a base de croquetes úniques, intransferibles i molt personals. I si sou més de braves, doncs aquí teniu: ja sabeu que si en un lloc hi fan una brava bona, estrany seria que la croqueta fos immunda. 

NO T'HO PERDIS: els millors bars de tapes de Barcelona

Croquetes delirantment bones

Bodega Sepúlveda
  • Restaurants
  • Eixample
  • preu 3 de 4

“Agafa una croqueta congelada. Acabada de fregir, amb oli d’oliva verge, serà una bona croqueta”. Això ho diu Joan Solà a la Bodega Sepúlveda. Si apliquem aquest tractament a una massa  impecable, el resultat és fantàstic. Sobretot en el cas de la de calamarsons: líquida, negra, la tinta indestriable de la beixamel. Tanta cura paren a les croquetes que, segons el farcit, les arrebossen amb un pa diferent. Poseu en fila l’esmentada de calamarsons, la de carn d’olla, la de ceps i la de Cabrales i serà el millor aperitiu calent de la vostra vida. 

  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Les Corts
  • preu 2 de 4

Sergi Amor, excel·lent cuiner del no menys excel·lent Leku, estima la croqueta. Per ell, és la tapa reina: un plat difícil de fer bé i que sempre que pot demana. La respecta i la cuida sota diferents formes: la suprema és la de cua de bou; la seva forma allargassada mimetitza la referent. Surt amb una beixamel breu, cremosa, que no ofegui un guisat de cua de bou esfilagarsada, que ha fet xup-xup quatre hores. Fan la massa 24 hores abans, i abans de fregir-les les tornen a passar per pa ratllat per expulsar la humitat excessiva. El resultat és extraordinari, així com les molt intenses croquetes de ceps.

Publicitat
  • Restaurants
  • Catalana
  • preu 3 de 4

Parlar de Gaig és fer referència a la cuina tradicional. Pocs com ell respecten tant les receptes clàssiques i dediquen especial atenció al producte per obtenir combinacions que en magnifiquin les seves característiques. I tant té una dimensió autoral com de cuina nostra de cada festa major: en aquesta darrera categoria encaixen un trio de croquetes de pollastre rostit a la catalana que s'han de demanar amb la idea de no compartir. Quin arrebossat, quina cremositat. 

  • 4 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • El Raval
  • preu 1 de 4

La història del Suculet és llarga i complicada, i ara el xef Toni Romero està dedicat en cos i ànima a l'alta gastronomia i la creació. Però un mos ineludible aquí –i un èxit que no pot sortir mai de la carta, d'encà la seva obertura– és la seva croqueta de cua de bou amb trompetes de la mort. Un deliri de melositat i aroma, on una discretíssima i suau beixamel lliga tots els sabors. 

Publicitat
  • 3 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Vila de Gràcia
  • preu 1 de 4

Ni es tracta d’una polleria, ni està tan aprop de la parada de Fontana, sino que és un bar de tapes fet restaurant més proper a Joanic. Aquí el Nil Ros (cuiner-propietari) i el seu equip aposten per la cuina nacional tradicional i per els plats més casolans amb receptes ‘de la iaia’. Tot és fet al moment. I les seves croquetes de pollastre, que són de les que hi van, no són una excepció. Llargues, generoses i d'arrebosat suau, van farcides d'un rostit de pollastre (encara que si aquí hi ha alguna altra mena de croqueta, us hi podeu tirar de caps). 

Catacroquet
  • Restaurants
  • Espanyola
  • El Poblenou
Catacroquet, un agradabilíssim bar de tapes a mig camí entre el bistrot i la casa de menjars, ha elevat la croqueta a la categoria de petita aventura culinària. Oblideu-vos de les de pernil i pollastre –no són a la carta– i aventureu-vos a tastar la multitud de combinacions que ofereixen. Podeu trobar per les creacions de galta ibèrica al Pedro Ximénez, les de rap i gambes; i les de truita de xistorra, per exemple. També croquetes de postres. Nosaltres ens quedem amb la de pastís de formatge embolicat amb cruixent de brownie i la de pastanaga dolça.
Publicitat
Coure
  • Restaurants
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 3 de 4

L'Albert Ventura ja fa anys que va deixar d'esperar l'estrella Michelin. No li cal, sobretot si tenim en compte l'alta densitat de bona cuina per metre quadrat que es concentra al Coure, un valor segur de la cuina d'autor a Barcelona.

Sense voler reinventar la sopa d'all, Ventura juga en aquella divisió de cuiners que només cal que tastis una vegada per reconèixer i recordar sempre: sense voler reinventar la sopa d'all, Ventura juga en aquesta divisió de cuiners que només cal provar una vegada per reconèixer i recordar sempre. I el mateix passa amb les seves croquetes: grans, imponents, amb farcits en els quals els trossos de farcit, poc triturats, neden entre una beixamel excelsa. El gran clàssic croqueter de la casa és la de pollastre al curri.

  • Restaurants
  • Eixample
  • preu 2 de 4

Poca broma. El Maitea –'afecte' en basc– ofereix una varietat de més de cent pintxos freds i calents. Les croquetes d'aquesta sumptuosa taverna basco-catalana també són una meravella, amb un arrebossat uniforme i ferm que amaga una explosió de beixamel plena de substància. En tenen de pernil de gla, de gamba, de cua de bou, de ceps, de xistorra d’Arbizu... I tenen pastís de formatge basc, les postres de moda a mig món. També excel·leixen en els plats de guisat i cullera

Publicitat
  • Restaurants
  • Catalana
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4
El germà de petit del Catacroquet –al cor del Born– és una versió gastronòmica i reduïda del primer. Han optar per fer un resum de la carta del Catacroquet, privilegiant el seus grans èxits croqueters: com la d'ou de corral trufada, la de pollastre al curri amb llet de coco, passant per la tradicional croqueta de pernil de gla, que reinventen contínuament. Els no canívors també tenen opcions, amb croquetes tan interessants com la de tonyina i kimchi, la de bacallà amb xilis, o la molt original de provolone amb espinacs i pinyons. Totes elaborades de manera artesanal "sense escatimar en producte, que sempre és de proximitat", asseguren (de fet, els veureu amassant croquetes al local de Poblenou, la cuina és oberta).  El tret diferencial del Cata Born és una carta molt més extensa, on hi trobareu aperitius exquisits, com ostres franceses amb alga 'dulse' i llima, o calamars a l'andalusa sobre maionesa d'oliva i xili dolç. Sense oblidar platets i plats: un tall de 'ternasco' d'Aragó a baixa temperatura de ben segur que serà del gust dels croqueters. 
El Llagar de Granda
  • Restaurants
  • Eixample

El Llagar de Granda, amb la seva mestressa Visi Granda al capdavant, és l'únic restaurant asturià de la vella escola de la ciutat, que trenca el monopoli del Furacu. Passeu per aquí a tastar la seva cuina de cullera tel·lúrica i substanciosa, amb plats com el paté de cabracho. Les corquetes també mereixen un punt i apart: tasteu les de Cabrales o del mateix cabracho, un peix de roca suau i saborós que mereix més predicament.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat