2 M'encanta
Guarda-ho

Les millors croquetes de Barcelona

Establiments per assaborir croquetes originals i clàssiques

© Suttherstock
Croquetes

Barcelona és una ciutat 'croquetitzada': encara que la croqueta congelada ha perdut terreny, en guanya la croqueta del pensament únic, uniforme i en sèrie. Us proposem un petit recorregut per les millors mossegades cruixents de la ciutat, a base de croquetes úniques, intransferibles i molt personals.

Croquetes delirantment bones

Bodega Sepúlveda

“Agafa una croqueta congelada. Acabada de fregir, amb oli d’oliva verge, serà una bona croqueta”. Això ho diu Joan Solà a la Bodega Sepúlveda. Si apliquem aquest tractament a una massa  impecable, el resultat és fantàstic. Sobretot en el cas de la de calamarsons: líquida, negra, la tinta indestriable de la beixamel. Tanta cura paren a les croquetes que, segons el farcit, les arrebossen amb un pa diferent. Poseu en fila l’esmentada de calamarsons, la de carn d’olla, la de ceps i la de Cabrales i serà el millor aperitiu calent de la vostra vida. 

Llegir-ne més
Eixample

Molina

3 de 5 estrelles

Fermes candidates al podi de les millors croquetes de carn d’olla, les del Molina són d’un gust i consistència extraordinàries. Fidel, el propietari, ens explica que el secret és fer “la croqueta amb la mateixa carn amb què s’ha fet el caldo”, que normalment és pilota de porc, pit de vedella i pollastre. I sobretot poca beixamel. El resultat és una croqueta de 25 grams sense regust de farina: a l’hora d’arrebossar-les només ho fan amb ou i pa ratllat, sense farina. Sense avís apareixen també les croquetes de calamarsons i de pernil, però les reines són les de carn d’olla. Les de txangurro també són excel·lents.

Llegir-ne més
Sarrià - Sant Gervasi
Advertising

Catacroquet

Catacroquet, un agradabilíssim bar de tapes a mig camí entre el bistrot i la casa de menjars, ha elevat la croqueta a la categoria de petita aventura culinària. Oblideu-vos de les de pernil i pollastre –no són a la carta– i aventureu-vos a tastar la multitud de combinacions que ofereixen. Podeu trobar per les creacions de galta ibèrica al Pedro Ximénez, les de rap i gambes; i les de truita de xistorra, per exemple. També croquetes de postres. Nosaltres ens quedem amb la de pastís de formatge embolicat amb cruixent de brownie i la de pastanaga dolça.

Llegir-ne més
El Poblenou

Leku

4 de 5 estrelles
Recomanat

Sergi Amor, excel·lent cuiner del no menys excel·lent Leku, estima la croqueta. Per ell, és la tapa reina: un plat difícil de fer bé i que sempre que pot demana. La respecta i la cuida sota diferents formes: la suprema és la de cua de bou; la seva forma allargassada mimetitza la referent. Surt amb una beixamel breu, cremosa, que no ofegui un guisat de cua de bou esfilagarsada, que ha fet xup-xup quatre hores. Fan la massa 24 hores abans, i abans de fregir-les les tornen a passar per pa ratllat per expulsar la humitat excessiva. El resultat és extraordinari, així com les molt intenses croquetes de ceps.

Llegir-ne més
Les Corts
Advertising

Real Club de Polo Barcelona

Segons una llegenda urbana, al bar del Real Club de Polo de Barcelona hi preparen les millors croquetes de la ciutat. Calia comprovar-ho: després de convèncer el vigilant, vaig poder accedir al lloc. Assegut entre fusta noble i caps de cérvol –un lloc similar on Jack Torrance va perdre la xaveta– vaig tastar el mite. I són realment bones: una bona beixamel que es solidifica lligada amb tonyina i daus de pernil. Expliquen que durant el concurs de salts en venen 15.000. No són les millors, però; seria molt dur que l’home del carrer hagués perdut fins i tot aquesta batalla contra les grans fortunes.

Llegir-ne més
Les Corts

Mont Bar

El Mont Bar és un bar cantoner, a l’Eixample Esquerre. Formalment, a Barcelona no es pot ser més bar. El seu propietari, Ivan Castro, amb un background familiar d’hostaleria a la Vall d’Aran, va aconseguir que fos una de les barres més cobejades pels colzes de bon menjar de la ciutat. Això és un restaurant de creació com una casa de pagès; però alhora podeu menjar-hi unes de les millors croquetes de la ciutat: les de pernil ibèric són cremoses, subtils però potents, on una beixamel de primera divisió aporta textura i sabor però no amaga la patacada del poquet de Devesa lliure i feliç.

Llegir-ne més
Advertising

La Cuina del Guinardó

Recomanat

Un altre lloc que ha guanyat una merescuda fama gràcies al seu boca- croqueta –si em permeteu l’acudit– és La Cuina del Guinardó. Santi Velasco, el seu propietari, ens informa que el gran èxit de la casa és la de rostit: “Un caneló fet amb croqueta”, literalment. Són lleugerament més grosses que les croquetes habituals, i salta a la vista que són casolanes. Mai repeteixen els mateixos sabors, i depenent del dia apareixen i desapareixen les de botifarra de Breda amb trompetes de la mort, les de cua de bou amb ceps o una meravella com la de rap i llagostins, amb els bocinets de rap ben presents. Croquetes de barri per menjar com un emperador.

Llegir-ne més
Horta - Guinardó

El Llagar de Granda

Recomanat

El Llagar de Granda, amb la seva mestressa Visi Granda al capdavant, és l'únic restaurant asturià de la vella escola de la ciutat, que trenca el monopoli del Furacu. Passeu per aquí a tastar la seva cuina de cullera tel·lúrica i substanciosa, amb plats com el paté de cabracho. Les corquetes també mereixen un punt i apart: tasteu les de Cabrales o del mateix cabracho, un peix de roca suau i saborós que mereix més predicament.

Llegir-ne més
Eixample
Advertising

Últimes propostes gastronòmiques

Advertising
Advertising
Advertising
Advertising
Advertising
Més restaurants i bars

Comentaris

19 comments
PepaCroqueta

 PEPA CROQUETA (C/Laforja, 105 - Barcelona) A PEPA CROQUETA tenim un assoritiment de 30 tipus de croquetes diferents, des de la croqueta de "Foie i ceps" passant per la deliciosa croqueta de "Llagostins i rovellons" o la croqueta de "Xoriço camembert i mel! Mmmmm... Bonissimes. Vine a tastar.les i si no pots venir, t´ho portem a casa.

www.pepacroqueta.com

Èlia S

Trobo a faltar les croquetes de Casa Alfonso! D'espinacs i formatge líquid... Bonissimes!!

Mar A

Las croquetas del Caramba (C/Cera 57) tb están geniales! De cocido o de setas, muy buenas!

Emma C

A Central Park Barcelona (c/Pere i Pons, 9) fan unes croquetes de l'Àvia ESPECTACULARS!

Cris G

Les croquetes negres de calamar a La Trini. C/verdi, 30

Yolanda M

Les de botifarró del Bardeni son peccato di Cardinale! ;)


Patri

Les del Bar Canigó de Gràcia són espectacular, com tb les de la Vinacoteca Torres!

marc miralves

Amb molta diferencia! Les millors les del cafe jaime beriestain. De pernil iberic, potents, cremoses i cruixents. Les millors de Barcelona.

oriol

Probeu les Coch-cretes del Joc d'en Coch, i ja m direu (Sardenya amb Meridiana).

Cal

M'encanten les croquetes i com no coneixia Mondoré ahir vaig anar, no són croquetes, és un croquetón de pernil mida XXL senzillament deliciós un 10, repetiré

10

Falten les del Centric 35 sí, sí, i sí!! Molt d'acord amb el comentari de Noemí N. No les puc descriure millor.

Toni

Actualment les millors croquetes de barcelona (entre altres plats deliciosos) les fan a la cerveceria Mondoré, carrer Floridablanca, 3 i qui no s'ho cregui no sap el que es perd

carlota

Com les croquetes de Lo Pinyol, a Torrent de l'Olla no hi ha res!

Patri

Para mí las mejores en HäNSEL C/Provença, 237, cremositas y super delis de jamón, pollo, setas, etc etc :D

Débora

Falten les del Homo Sibaris y les del Vermut de Sants :D

Noemi N

Per mi, les millors croquetes les fan al Restaurant Centric 35. Son simplement increibles, cremoses, gustoses, cruixents, i amb grans, no son croquetes petite estil degustacio, i aixo es d'adrair. Les recomano a tothom!!!!

Jordi gauchia

No, no mai més a la Sepúlveda, vaig patir pel servei com mai ho havia fet.

Hermínia Pujol

Trobo a faltar les de la fàbrica Moritz!!! Son espectaculars! De llàgrima, com diria la meva amiga Marta.

maura

i no hi ha la pastisseria mauri de rambla catalunya??? DESPATXATS TOTS!