Les millors croquetes de Barcelona

Establiments per assaborir croquetes originals i clàssiques
Croquetes
© Suttherstock Croquetes
Per Ricard Martín |
Advertising

Barcelona és una ciutat 'croquetitzada': encara que la croqueta congelada ha perdut terreny, en guanya la croqueta del pensament únic, uniforme i en sèrie. Us proposem un petit recorregut per les millors mossegades cruixents de la ciutat, a base de croquetes úniques, intransferibles i molt personals.

NO T'HO PERDIS: els millors bars de tapes de Barcelona

Croquetes delirantment bones

Restaurants

Bodega Sepúlveda

icon-location-pin Eixample

“Agafa una croqueta congelada. Acabada de fregir, amb oli d’oliva verge, serà una bona croqueta”. Això ho diu Joan Solà a la Bodega Sepúlveda. Si apliquem aquest tractament a una massa  impecable, el resultat és fantàstic. Sobretot en el cas de la de calamarsons: líquida, negra, la tinta indestriable de la beixamel. Tanta cura paren a les croquetes que, segons el farcit, les arrebossen amb un pa diferent. Poseu en fila l’esmentada de calamarsons, la de carn d’olla, la de ceps i la de Cabrales i serà el millor aperitiu calent de la vostra vida. 

Molina
© Ivan Gimenez
Restaurants

Molina

icon-location-pin Sarrià - Sant Gervasi

Fermes candidates al podi de les millors croquetes de carn d’olla, les del Molina són d’un gust i consistència extraordinàries. Fidel, el propietari, ens explica que el secret és fer “la croqueta amb la mateixa carn amb què s’ha fet el caldo”, que normalment és pilota de porc, pit de vedella i pollastre. I sobretot poca beixamel. El resultat és una croqueta de 25 grams sense regust de farina: a l’hora d’arrebossar-les només ho fan amb ou i pa ratllat, sense farina. Sense avís apareixen també les croquetes de calamarsons i de pernil, però les reines són les de carn d’olla. Les de txangurro també són excel·lents.

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Espanyola

Catacroquet

icon-location-pin El Poblenou

Catacroquet, un agradabilíssim bar de tapes a mig camí entre el bistrot i la casa de menjars, ha elevat la croqueta a la categoria de petita aventura culinària. Oblideu-vos de les de pernil i pollastre –no són a la carta– i aventureu-vos a tastar la multitud de combinacions que ofereixen. Podeu trobar per les creacions de galta ibèrica al Pedro Ximénez, les de rap i gambes; i les de truita de xistorra, per exemple. També croquetes de postres. Nosaltres ens quedem amb la de pastís de formatge embolicat amb cruixent de brownie i la de pastanaga dolça.

Leku
Cristina Reche
Restaurants, Cuina contemporània

Leku

icon-location-pin Les Corts

Sergi Amor, excel·lent cuiner del no menys excel·lent Leku, estima la croqueta. Per ell, és la tapa reina: un plat difícil de fer bé i que sempre que pot demana. La respecta i la cuida sota diferents formes: la suprema és la de cua de bou; la seva forma allargassada mimetitza la referent. Surt amb una beixamel breu, cremosa, que no ofegui un guisat de cua de bou esfilagarsada, que ha fet xup-xup quatre hores. Fan la massa 24 hores abans, i abans de fregir-les les tornen a passar per pa ratllat per expulsar la humitat excessiva. El resultat és extraordinari, així com les molt intenses croquetes de ceps.

Time Out diu
Advertising
Real Club de Polo
© Real Club de polo Barcelona
Llocs d'interès

Real Club de Polo Barcelona

icon-location-pin Les Corts

Segons una llegenda urbana, al bar del Real Club de Polo de Barcelona hi preparen les millors croquetes de la ciutat. Calia comprovar-ho: després de convèncer el vigilant, vaig poder accedir al lloc. Assegut entre fusta noble i caps de cérvol –un lloc similar on Jack Torrance va perdre la xaveta– vaig tastar el mite. I són realment bones: una bona beixamel que es solidifica lligada amb tonyina i daus de pernil. Expliquen que durant el concurs de salts en venen 15.000. No són les millors, però; seria molt dur que l’home del carrer hagués perdut fins i tot aquesta batalla contra les grans fortunes.

Restaurants, Cuina creativa

Mont Bar

El Mont Bar és un bar cantoner, a l’Eixample Esquerre. Formalment, a Barcelona no es pot ser més bar. El seu propietari, Ivan Castro, amb un background familiar d’hostaleria a la Vall d’Aran, va aconseguir que fos una de les barres més cobejades pels colzes de bon menjar de la ciutat. Això és un restaurant de creació com una casa de pagès; però alhora podeu menjar-hi unes de les millors croquetes de la ciutat: les de pernil ibèric són cremoses, subtils però potents, on una beixamel de primera divisió aporta textura i sabor però no amaga la patacada del poquet de Devesa lliure i feliç.

Advertising
Restaurants, Mediterrània

La Cuina del Guinardó

icon-location-pin Horta - Guinardó

Un altre lloc que ha guanyat una merescuda fama gràcies al seu boca- croqueta –si em permeteu l’acudit– és La Cuina del Guinardó. Santi Velasco, el seu propietari, ens informa que el gran èxit de la casa és la de rostit: “Un caneló fet amb croqueta”, literalment. Són lleugerament més grosses que les croquetes habituals, i salta a la vista que són casolanes. Mai repeteixen els mateixos sabors, i depenent del dia apareixen i desapareixen les de botifarra de Breda amb trompetes de la mort, les de cua de bou amb ceps o una meravella com la de rap i llagostins, amb els bocinets de rap ben presents. Croquetes de barri per menjar com un emperador.

Restaurants

El Llagar de Granda

icon-location-pin Eixample

El Llagar de Granda, amb la seva mestressa Visi Granda al capdavant, és l'únic restaurant asturià de la vella escola de la ciutat, que trenca el monopoli del Furacu. Passeu per aquí a tastar la seva cuina de cullera tel·lúrica i substanciosa, amb plats com el paté de cabracho. Les corquetes també mereixen un punt i apart: tasteu les de Cabrales o del mateix cabracho, un peix de roca suau i saborós que mereix més predicament.

Advertising
Aquesta pàgina ha migrat al nostre nou disseny de manera automàtica. Si hi veus res d'estrany, avisa'ns a feedback@timeout.com