Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Superfriki Market
© Marc AndreuSuperfriki Market

El primer supermercat de menjar friki és a Barcelona!

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Frikis del món: al lloro! El primer supermercat de menjar friki és a Barcelona. Després de l'èxit de les botiga dedicades a Game of Thrones, Harry Potter i Bola de Drac, l'empresa Reino de Juguetes acaba d'obrir a les Galeries Maldà el Super Friki Market.

Bé, siguem realistes; en realitat estem parlant del primer 'colmado' de menjar friki d'Espanya: les seves dimensions són reduïdes. Però cada producte exposat en el lineal d'aquesta botiga farà esclatar el cervellet dels fans de Harry Potter, la fantasia i el manga. Comencem per l'apartat de rajoles de xocolata: que van d'allò obvi –una tauleta de Willy Wonka en honor a Roald Dahl, amb la que sempre toca bitllet el daurat– fins a l'Excelsior dedicada a Stan Lee: amb una reproducció en miniatura del primer número de Spiderman! Però jo em quedo amb la rajola de xocolata del Senyor dels Anells, Camí Mordor: a 7,99 € tots els models.

Aquí els cincs grups bàsics de menjar són: cereals, xocolata, alcohol, galetes i insectes secs amb xili (també en barretes). Però hi ha sorpreses en cada apartat. En el dels cereals, per exemple: hi ha molts models diferents dels infames Froot Loops que només es venen als Estats Units. Agafo els cereals de galetes Oreo: per cada racció de 30 gr, 13 de sucre. Més d'un terç del producte és sucre! La proporció habitual a Espanya d'un cereal brutoll és de 22 grams de sucre per cada ració de cent grams. O sigui que pares, si el vostre fill esmorza això anirà com una moto.

© Marc Andreu

Altres perles sorprenents són les ampolles de Foc Valiri -en realitat absenta perfumada amb canyella, graduació de 33% -; si les sacseges reprodueixen l'efecte de l'explosiu de 'Game of Thrones'. O la cervesa de Harry Potter Horrorcrux, varietat torrada amb mantega. I cosetes per l'aperitiu ensucrat que cauen dins el regne de la normalitat estranyota (si consideres normal una gamma de deu gustos de Fanta, o patates fregides de jalapeño). Hi ha cosetes perverses, perquè el món pop japonès ho és: com un paquet de dotze galetes Tsundere: "Deu són d'un picant que et matarà i dues són extremadament dolços". 

Això ho explica Yolanda Ice Queen, una de les encarregades ( "no m'agrada que em diguin encarregada, al Regne de Joguines tots som iguals") que revela que el secret del seu èxit llampec és "haver fet una botiga física de coses que la gent només troba a Internet ". I sobretot que la majoria del públic que entra a la botiga "troba aquí alguna cosa amb el que identificar-se. Perquè dins el frikisme tots som gent normal, que viu la seva condició amb orgull i normalitat " (sense voler ser condescendent, penso en què nassos té d'estrany ser fan de 'Harry Potter' o 'Game of Thrones').

Superfriki Market
Superfriki Market
© Marc Andreu

El públic és del tot transversal: des de jovenets fans del manga fins a jubilats que celebren el retorn dels caramels Pez, els del dispensador de molla. El que sí que és cert és que el desembarcament de Reino de Juguetes a les Galeries Maldà ha significat un xut d'energia revitalitzant en un centre comercial que, més que una galeria comercial, semblava ja un bulevard dels somnis trencats, si em permeteu la repugnant imatge sabinera. Vaja, que dona gust passejar tornar a trobar vida un lloc del centre que hom creia enfonsat en la decadència. 

NO T'HO PERDIS: demostra tot el teu amor per Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat