Notícies

El restaurant Sant Pau de Carme Ruscalleda reobrirà al juny com a Cuina Sant Pau

El chef Raül Balam reconverteix el tres estrelles en un restaurant informal amb un tiquet de 30 euros

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Publicitat

Després de quatre anys, s'encenen de nou els fogons del restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar: el cuiner Raül Balam, fill de Carme Ruscalleda i Toni Balam, el proper juny reiniciarà el restaurant que els seus pares van obrir el 1988. Però descarta parlar de reobertura: Cuina Sant Pau serà "un estil totalment diferent del Sant Pau. De fet, es diu Cuina perquè ens volem allunyar de la paraula restaurant. El Sant Pau va ser un restaurant gastronòmic que va tancar el 2018 amb tres Michelin, i serà catalogat en l'Olimp dels grans restaurants del món", explica. 

Balam –que en aquest projecte s'ha associat amb el xef brasiler Murilo Alves, amb qui ha treballat durant anys al Sant Pau i al Moments– vaticina un estil de cuina "més informal, més directe, que respectarà la tradició i l'estacionalitat però d'una manera diferent". Això sí, sense allunyar-se de l'essència Ruscalleda-Balam: "Pensa que la cuina de la meva família va començar als bars, a un petit supermercat on feien menjar per emportar". Abans que existís la C-32, recorda, "la gent de Barcelona venia per l'N-II a comprar canelons. Aquests canelons hi han de ser tant sí com no, així com receptes mítiques de la mare, com el vellut de tomàquet"

El producte serà cent per cent d'aquí, però la cuina serà diversa

Hi haurà mencions al passat del Sant Pau "amb objectes al menjador i a les parets", però el tiquet mitjà anirà pels volts dels 25 i els 30 euros, "sempre pensant que gastarem un bon producte. Perquè un plat de guisat de pèsols és un luxe que cal valorar, no el tindrem pas a tres rals", matisa. La idea és tenir una carta on tot sigui per compartir, però sense encarcaraments. "Si algú vol primer i segon, fantàstic. I només volen compartir un plat i ja en tenen, també. Prohibit prohibir". 

Tampoc no hi haurà dogmatismes en l'estil de cuina. "Pensa que el meu soci és brasiler: el producte serà cent per cent d'aquí, però ens agrada jugar, els 'baos' i el 'pan de queijo', la diversitat a la cuina", adverteix. El nom propi també és Cuina "perquè abans que les cultures tinguessin coneixement mutu, totes tenien la cuina i una manera molt semblant d'elaborar menjar". Operen en la frontera entre croqueta i 'coxinha'? "Ho podríem definir així. Alguna picada d'ullet a Brasil hi haurà. La 'feijoada' no deixa de ser un guisat de fesols i porc".   

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat