Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Teatre Lliure es fa digital amb noves propostes per gaudir des de casa

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Passar a l'acció amb els mitjans disponibles. El Lliure fins ara ha portat la davantera del teatre d'arxiu retransmès en streaming a través de la seva campanya #TheShowMustGoOn. Ara, però, puja un graó més amb produccions pensades i creades per a l'actual context de restricció de moviment.

Davant l'anul·lació de la programació presencial fins a la nova temporada, el teatre donarà feina a 30 professionals perquè segons explica en roda de premsa Juan Carlos Martel, director de la casa, "la situació no és dramàtica, és tràgica", i afegeix que “una institució pública no té sentit sense activitat. Hem de crear nous camins fins que puguem tornar a obrir”. La programació presentada inclou el diàleg amb un robot, lectures dramatitzades online, adaptacions de clàssics per als més petits i un grup d'ajudes a la creació.

Xatejar amb Shakespeare

Roger Bernat i equip fa temps que treballen la pantalla com un escenari, i ara plantegen una proposta netament digital. Es tracta d'un xatbot que es comunica amb frases de Shakespeare en anglès. Se'ns assignarà un personatge i un estat d'ànim, un paper per interpretar en la conversa escrita amb la màquina. Dels diàlegs sortirà un text que en un futur llegiran intèrprets de carn i ossos.

'Màkina SHK', des de l'11 de maig. Gratuït.

Roger Bernat
Roger BernatFoto: Maria Dias

Interpretar en la distància

S'engega un programa de dues lectures dramatitzades en format radiofònic o audiovisual que comença amb la peça de creació 'El gegant del Pi', una autoficció de Pau Vinyals, també intèrpret amb Júlia Barceló. S'hi planteja un diàleg entre l'esfera pública i privada, un debat intensificat en les darreres setmanes.

Júlia Barceló i Pau Vinyals
Júlia Barceló i Pau VinyalsFoto: Maria Dias

La segona de les lectures serà l'obra 'El segon principi' de Mercè Sarrias i Miguel Casamayor, interpretada per Mònica Glaenzel, Eli Iranzo i M. Pau Pigem, una història sobre un escàndol de corrupció, una comèdia amb referents en la política local barcelonina que comptarà amb la gens casual presència de l'exregidora Itziar González en el col·loqui.

Les “funcions” tindran un cost de 5 euros i s'acompanyaran de trobades amb els artistes a través de videoxat.

'El gegant del Pi', del 7 al 10 de maig.

'El segon principi', del 28 al 31 de maig.


Clàssics i contemporanis

Cap a final de mes, els dramaturgs Victoria Szpunberg, Pau Miró, Helena Tornero i Jordi Oriol adaptaran clàssics teatrals per a infants en diferents formats audiovisuals. Al juny, veurem la coproducció internacional 'Històries d’una Europa en crisi i reflexió', monòlegs a partir de testimonis de persones que treballen en serveis essencials.

A partir del 21 de maig al YouTube del Lliure.

Helena Tornero
Helena TorneroFoto: Maria Dias

Ajudes en temps difícils

Les ajudes Carlota Soldevila s'amplien en l'adversitat per acollir nous formats que s'avinguin amb els temps que corren. D'aquesta manera s'han convocat ajudes per a espectacles de carrer, una branca pràcticament inèdita en la programació del Lliure que s'explorarà de la mà de FiraTàrrega. També hi haurà espai per a la dramatúrgia i també per a un apartat anomenat "escena distant", propostes per a una programació a distància. Tot, com diu Martel, per “no deixar de crear mai”.

NO T'HO PERDIS:  Quan tornaran a obrir amb normalitat teatres i cinemes?
Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat