Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Joel Castanyé xef
Foto: Laia Jordà

El xef Michelin Joel Castanyé crea uns perfums inspirats en els plats de La Boscana

Olors a partir d'una infusió de tomàquet i alfàbrega o d'una crema de taronja i pesto són algunes de les propostes del cuiner

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Maria Llinares
Publicitat

Si sou dels que creieu que ja està tot inventat, aquesta notícia us farà canviar d’opinió. El xef català amb una estrella Michelin Joel Castanyé ha creat una gamma d’olors inspirades en deu dels plats del seu restaurant la Boscana. Des de crema de mans feta amb caviar i ametlla, fins a un sabó elaborat a partir d’una infusió d’alfàbrega, tomàquet i gingebre, passant per una crema hidratant de taronja i pesto; aquests són alguns dels productes inspirats pel treball del xef que venen de la mà d’Eurofragance

La proposta del lleidatà uneix el món de la cuina i la perfumeria que, com ell mateix explica, “són dos mons que estan més connectats del que semblen”. Quan li van proposar la col·laboració, el xef va preparar una paleta culinària de 30 plats, dels quals finalment se'n van escollir deu. Aquests finalistes van ser els que van inspirar les olors i perfums com el de whisky dolç, tabac i figa seca  i el de mandarina, fulles de coriandre, cogombre i chile ardent. 

Les primeres vegades

Des que van posar en marxa la proposta l’octubre de 2022, l’objectiu del projecte ha estat connectar les primeres sensacions de quan tastes i olores un plat per primer cop.  Per aconseguir-ho, les perfumistes van utilitzar les primeres sensacions que els hi havien provocat cadascun dels plats recreant el que havien sentit a cadascuna de les olors. A més, “els productes que s’han utilitzat són de proximitat” assegura el Joel, “al restaurant tenim aquest compromís i també l’hem volgut complir en aquesta ocasió".

Aquesta idea d’unir la perfumeria i la cuina, però, no és innovadora. El 2014, el cuiner amb tres estrelles Michelin, Ferran Adrià va fer una col·laboració amb Correus creant uns segells amb olors inspirades en plats d’El Bulli. De moment, els perfums de Joel Castanyé no estan a la venda, però el xef es mostra optimista i espera “poder incorporar en un futur aquesta experiència” al seu restaurant. 

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat