Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors llocs per veure la pluja d'estels a Barcelona
Notícies / Ciutat

Els millors llocs per veure la pluja d'estels a Barcelona

pluja d'estels
FOTO: Shutterstock

És, sens dubte, el fenomen astronòmic de l'estiu, un espectacle natural de les nits de meitat d'agost. La pluja d'estels, Llàgrimes de Sant Llorenç o Perseids com també se les coneix, té el seu origen en una sèrie de partícules sòlides que provenen de l'espai, de la cua del cometa Swift-Tuttle, i que en entrar a l'atmosfera cremen deixant l'estela característica. La Terra travessa aquests dies la zona de partícules i per tant és moment de sortir a l'exterior per presenciar l'esdeveniment.

Enguany, la pluja d'estels coincideix amb la lluna plena del dia 15 d'agost, la qual cosa restringirà les hores d'òptima visibilitat. No obstant això, si us voleu aixecar d'hora, el millor moment per veure-les serà la matinada del 12 al 13 d'agost a partir de les 4.45, moment a partir del qual es pondrà la lluna. S'espera que entre 4 i les 17 h del dia 13 caiguin aproximadament uns 200 estels.

En tot cas, aquest fenomen continuarà els pròxims dies, per si la calor no us deixa dormir i us ve de gust treure el telescopi ben d'hora. Com sempre, els millors llocs per veure l'espectacle seran els entorns alts lliures de contaminació lumínica.

Observatori Fabra
Observatori Fabra

On veure-les a Barcelona?

A Barcelona i rodalia podeu trobar punts ideals per veure el fenomen. Per descomptat, la serra de Collserola, el punt més pròxim a la ciutat. Convé amagar-se el màxim possible de la contaminació lumínica de la ciutat, però segur que trobareu el racó ideal.

Altres entorns propers a la ciutat poden ser les serres dels voltants de Santa Creu d'Olorda, situat en els paratges muntanyosos entre Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat.

Si esteu disposats a anar més lluny, podeu optar per indrets més adients com el Puig Madrona, al Papiol, o fins i tot Montserrat, en un combinat amb la visita matutina al monestir.

 

Altres opcions més lluny

- Milestrelles La Bastida (Borgonyà)

Aquest és l'hotel ideal per gaudir de la pluja d'estels. Les habitacions són bombolles de mida humana perfectament aïllades, amb telescopis dins l'habitació i una vista 360º.

Habitació Casiopea, Hotel Milestrelles La Bastida
Habitació Casiopea, Hotel Milestrelles La Bastida

- Observatori de Pujalt

Pujalt és un poble molt petit de la comarca d'Anoia, on hi ha un observatori magnífic. Allà podreu veure la pluja perfectament, i de fet hi organitzen activitats per gaudir de l'astronomia i de la pluja des d'un espai perfectament preparat per a fer-ho.

- Pantà de Santa Fe

El trobareu al Parc Natural del Montseny. Va ser declarat reserva de la biosfera per la UNESCO l'any 1978 i només està a 45 quilòmetres de Barcelona.


- Parc Astronòmic del Montsec

És un dels millors llocs per veure la pluja. El trobareu a la serra del Montsec, a Lleida. Està a uns 1.570 metres sobre el nivell del mar i el cel és dels més bonics que veureu a Catalunya.

Parc Astronòmic de Montsec
Parc Astronòmic de Montsec

 

NO T'HO PERDIS: 50 coses que tot barceloní ha de fer a Barcelona

Advertising
Advertising