Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tallers Nadal Museu del Disseny
Foto: Museu del DissenyTallers Nadal Museu del Disseny

Els museus de Barcelona preparen un Nadal ple d'activitats per a tots els públics

Una agenda amb diversos tallers i visites amb l'objectiu de gaudir un Nadal especial amb tota la família

Escrit per
Eugènia Güell
Publicitat

Als museus sempre hi passen coses, i per Nadal també es vesteixen de gala: estaran plens d'activitats especials per aquestes dates.

Museu de la xocolata

Com que no ens imaginem un Nadal sense xocolata, torrons ni galetes, el Museu de la Xocolata és un dels millors llocs on fer el Nadal encara més dolç: han organitzat tallers familiars per fer galetes i treballar la xocolata. A Christmas Stars, el 8, 11 i 12 de desembre els infants de 3 a 12 anys amb adults podran aprendre, durant 1 hora, les tècniques bàsiques per manipular xocolata fent motius nadalencs. Val 12 € i us hi podeu inscriure aquí. D'altra banda, el 8 i 12 de desembre també es farà un taller de Christmas Cookies: s'ensenyarà a fer galetes des de la massa fins a la decoració, amb sucre glaç i xocolata. L'edat és a partir de 6 anys i dura 2 hores. Val 17 € per participant i podeu reservar aquí.

Museu del Disseny

Si, en canvi, voleu aprendre a embolicar regals de la manera més sostenible, aneu al Museu del Disseny: els dies 23, 28, 29 i 30 de desembre, els nens i nenes d'entre 5 i 8 anys podran fer el taller 'Quin embolic!' on podran descobrir les decoracions i les tècniques d'estampació dels vestits de l'exposició permanent El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015). Després, podran estampar a mà el seu propi Furoshiki japonès utilitzant la tècnica del bac. D'altra banda, els infants d'entre 9 i 12 anys podran fer el taller 'Dissenya i il·lumina', en el que crearan un fanalet de Nadal amb materials reciclats, i després faran una visita a l'exposició permanent Objectes Comuns. Històries locals, debats globals, plena de dissenys de làmpades. Els tallers valen 3 € per infant, i es recomana reservar entrada anticipadament.

Museu etnològic

Com que el Nadal és temps per fer vacances i sobretot per jugar, el Museu Etnològic farà l'activitat 'Preparats, llestos, joc!' Com jugaven els nens i les nenes de fa molts anys? Com es juga en altres punts del planeta? L'activitat es farà el 28, 29 i 30 de desembre a les 12:00 h durant 90 minuts, val 2 € i es recomana reservar entrada a reservesmeb@bcn.cat. Està recomanada per a nens i nenes a partir de 6 anys.

Centre de cultura i Memòria del Born

Al Centre de Cultura i Memòria del Born hi fan el Taller de Nadal 'Bornautes', en el que infants de 6 a 12 anys crearan un espai pel joc i la imaginació: cada dia faran un viatge diferent per experimentar, en primera persona, algunes de les grans innovacions de la història: el telescopi i l’exploració de l’Univers, el microscopi i l’observació de la natura, la impremta, el motor de vapor... Cada taller dura 4 hores i serà el 23 i 24 de desembre, del 27 al 31 de desembre i del 3 al 5 de gener.

D'altra banda, també es farà el taller 'La ciutat de la xocolata', per donar a conèixer el paper d'aquest producte al 1700. Es farà una visita ben xocolatera a l’exposició permanent i al jaciment, i un taller final molt llaminer! Dura 2 hores i serà per af amílies amb nens i nenes d'entre 7 i 12 anys. Es farà l'11 de desembre i el 29 de gener.

Aquàrium

A l'Aquàrium, a començaments de desembre es començarà a donar menjar al Tió subaquàtic i se’l farà cagar el 23 i 24 de desembre. Segur que tindrà una sorpresa per a cada participant! A més, també s'organitza un joc de pistes en el que els nens i nenes es convertiran en exploradors subaquàtics i aprendran com conservar el fons marí. Del 28 de desembre al 4 de gener, a més, els infants de 8 a 14 anys també es poden a puntar a l'activitat Aquarista per un dia, per conèixer de prop la fauna marina. Aquí hi trobareu tota la informació de les activitats.

NO T'HO PERDIS: Nadal 2021 a Barcelona: guia completa

Més de Nadal

    Últimes notícies

      Publicitat