Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tallers Nadal Museu del Disseny
Foto: Museu del DissenyTallers Nadal Museu del Disseny

Els museus de Barcelona preparen un Nadal ple d'activitats per a tots els públics

Una agenda amb diversos tallers i visites amb l'objectiu de gaudir un Nadal especial amb tota la família

Escrit per
Eugènia Güell
i
Maria Llinares
Publicitat

Als museus sempre hi passen coses, i per Nadal també es vesteixen de gala: estaran plens d'activitats especials per la canalla.

Museu de la xocolata

Com que no ens imaginem un Nadal sense xocolata, torrons ni galetes, el Museu de la Xocolata és un dels millors llocs on fer el Nadal encara més dolç: han organitzat tallers familiars per fer galetes i treballar la xocolata. A Christmas Stars, els caps de setmana del 3 de desembre al 5 de gener, els infants de 3 a 12 anys amb adults podran aprendre, durant 1 hora, les tècniques bàsiques per manipular xocolata fent motius nadalencs. Val 12 € i us hi podeu inscriure aquí. D'altra banda, també es farà un taller de crear boles de Nadal amb xocolata i decorar-les els caps de setmana del 3 de desembre al 5 de gener per 20 €, durant 1 hora i mitja, i fer piruletes nadalenques de xocolata les mateixes dates per 20 €, durant 1 hora. Tota la informació dels horaris i els tallers al web del Museu de Xocolata.

Museu del Disseny

Al Museu del Disseny ofereixen un taller diferent: per conèixer els beneficis de la fusta i quines són les seves característiques, els nens i nenes utilitzaran els 5 sentits. Cada diumenge i fins al 5 de febrer a les 11.30 h els nens de 6 a 12 anys podran descobrir la fusta des de l'olor, el tacte, els sons... per poder reflexionar sobre la importància d'aquest material i com es pot cuidar el medi ambient. És una iniciativa de l'Associació per l'Estudi del Moble que es troba dintre de l'exposició 'Toquem fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat' disponible al mateix Museu fins al 22 de gener de 2023. Cal una inscripció al taller i l'entrada és de 3 €. 

CaixaForum

Al Caixaforum els més petits podran gaudir d'una sessió de cinema amb la projecció dels curtmetratges de 'El Nadal del senyor Branquilló' i 'L'escombra voladora' els dies 3, 8 i 23 de desembre. Aquesta història explica l'aventura del senyor Branquilló per les quatre estacions mentre vol tornar a casa per Nadal amb la seva família. 'L'escombra voladora' és de les aventures d'una bruixa i tots dos són adaptacions dels contes de l'escriptora Julia Donaldson. És per nens a partir de 3 anys i les entrades ja estan disponibles al web per 5 €.
Per poder gaudir de la música en viu també ofereixen el concert Colors, on nens a partir de 6 anys podran escoltar melodies que passen per les emocions i els colors que aquestes evoquen. Dissabtes a les 18 h i diumenges a les 12 h del 7 al 29 de gener amb entrada de 6 €. 
Del 27 al 31 de desembre es farà el taller Foley: sons i cinema, que ensenyarà als nens com es creen els sons que surten a les pel·lícules que no són veus o música, sinó els passos dels protagonistes, el galop d'un cavall, algú que cau, una porta que es tanca... El taller es farà a les 11 h del matí i l'entrada val 4 €.

CosmoCaixa

Al CosmoCaixa han organitzat activitats relacionades amb l'espai i el món de les estrelles, i també una mostra de maquetes que recreen les naus, satèl·lits i sondes que van fer els primers viatges a la Lluna, Mart i Venus del 17 al 31 de desembre. L'exposició està oberta d'11 a 20 h amb l'entrada al museu. També hi haurà una Acadèmia d'astronautes per mostrar com és la preparació física i psicològica dels astronautes abans d'embarcar-se a la seva aventura a l'espai i experimentar aquesta experiència del 22 de desembre al 8 de gener de 2023. L'entrada de 6 €, i a l'activitat Anem a la Lluna!, a les mateixes dates, els infants podran construir una estructura hidràulica amb tubs i xeringues per aconseguir enlairar una nau espacial. 

NO T'HO PERDIS: Nadal 2022 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Més de Nadal

    Últimes notícies

      Publicitat