Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tallers Nadal Museu del Disseny
Foto: Museu del DissenyTallers Nadal Museu del Disseny

Els museus de Barcelona preparen un Nadal ple d'activitats per a tots els públics

Una agenda amb diversos tallers i visites amb l'objectiu de gaudir un Nadal especial amb tota la família

Eugènia Güell
Escrit per
Eugènia Güell
i
Jana Serra
Publicitat

Als museus sempre hi passen coses, i per Nadal també es vesteixen de gala: estaran plens d'activitats especials per la canalla.

Museu del Disseny

Del 28 de desembre al 4 de gener, el museu acull dos tallers especials de Nadal per a infants d'entre 5 i 12 anys. Voleu dissenyar la vostra butxaca? A partir de l'exposició de moda El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015) podreu descobrir des de quan existeixen les butxaques i quina forma han pres fins ara. Després, al taller Nadal a la butxaca, us conviden a dissenyar la vostra per guardar-hi el regal de Nadal que més us agradi. Si sou més de paper, al taller Trames de Nadal podreu crear els vostres dissenys per fer una trama amb papers de colors amb els dissenys més nadalencs, a partir dels estampats que us suggereixi l'exposició Som aquí! Les dones en el disseny. 1900-Avui. Val 3 € per infant i l'aforament és limitat a 10 infants per taller. Es recomana comprar l'entrada anticipada.

Museu de Ciències Naturals

Del 23 de desembre al 7 de gener, el Jardí Botànic Històric i el Museu de Ciències Naturals han preparat moltes activitats nadalenques: s'hi podran trobar diferents jocs i tallers que ens acostaran a la ciència i la botànica com el 'Museum Quiz Familiar', un joc de preguntes i respostes on les famílies juguen en equip per tal de posar a prova els seus coneixements al voltant de les ciències naturals i la cultura del mar. Aquest joc es farà el dia 27 de desembre, i es repetirà, amb altres temàtiques, el dia 28 de desembre al Museu Olímpic i de l'Esport, el dia 3 de gener al MAC i el dia 4 de gener al MBB.

Museu de la xocolata

Com que no ens imaginem un Nadal sense xocolata, torrons ni galetes, el Museu de la Xocolata és un dels millors llocs on fer el Nadal encara més dolç: han organitzat tallers familiars per fer galetes i treballar la xocolata del 20 de desembre al 5 de gener. Per als infants de 3 a 12 anys, acompanyats per a adults, han organitzat l'activitat 'Artistes de la xocolata' per treballar amb les tècniques bàsiques i crear petites figures. Al taller 'Xoconadal', la canalla de 6 a 12 anys aprendran a elaborar i decorar boles de Nadal. A més, també hi ha altres tallers de piruletes i galetes. Per fer-los, cal inscriure-s'hi des de la seva pàgina web i val entre 15 i 25 €.

CaixaForum

Al CaixaForum els més petits podran gaudir d’'Operació Pare Noel', una sessió de cinema amb projecció de curtmetratges entre el 16 i el 30 de desembre, de la pel·lícula 'Ernest et Célestine' entre el 23 de desembre i el 2 de gener i de ‘Polar Express entre el 28 de desembre i el 4 de gener. Aquesta última projecció explica el viatge d’autodescobriment d’un nen que tot esperant al Pare Noel es troba amb un tren que li mostrarà la màgia de Nadal. És per a infants a partir de 3 anys i les entrades ja estan disponibles al web per 5 €.

Per poder gaudir del teatre i la comèdia també ofereixen el concert de Tot esperant en Will, on infants a partir de 4 anys podran veure l’assaig de 3 clowns que esperen el quart integrant de l’obra, que no arriba. Del 27 al 31 de desembre a les 12 h amb entrada de 6 €. 

Del 21 d’octubre al 31 de desembre es farà el taller Contes a la vora del rock: bateria ritmes i contes, que ensenyarà als infants a través de diferents contes o històries, com sona una bateria, quines parts té, com sonen diferents instruments de percussió i com els podem fer servir per tocar un ritme de rock. Experimentareu i identificareu a través de la veu i de la percussió corporal diferents qualitats del so, com ara fort i fluix, lent i ràpid o agut i greu. El taller es farà a les 11 h del matí i l'entrada val 4 €.

CosmoCaixa

Al CosmoCaixa han organitzat un pla en família combinant diferents activitats amb una única entrada. Al taller ‘Detectius del passat' i la visita en família 'rere les passes del Patagotitan’ podreu identificar i classificar diferents fòssils i fer un recorregut per les sales de l’exposició ‘dinosaures de la Patagònia’. Amb la mateixa entrada podreu accedir també a la Sala Univers, el Bosc Inundat o resoldre reptes matemàtics a LabMath. Tot això del 22 al 28 de desembre. També hi haurà un espectacle que rep el nom d’’Univers’: és una experiència sensorial per als més petits que ofereix un espectacle de poesia visual, música en directe i moviment: cossos, objectes, que es desordenen, es tornen a ordenar i troben l'equilibri i l'harmonia dins de la immensitat del 2 al 5 de gener de 2024. L'entrada val 6 €.

Museu Marítim de Barcelona

Al MMB, entre el 27 de desembre i el 5 de gener, podreu apuntar-vos a l’activitat familiar 'Viatge al fons del mar en batiscaf', que es fa al planetari del museu i és per a nens i nenes d'entre 4 i 12 anys. La plaça, es pot reservar per 2,5 €. Durant aquests dies també podreu posar a prova els vostres coneixements mariners a l’activitat Es busca tripulació! per 4,50 €.  A més, pel dia 4 de gener de 2024 a les 17.30 h proposen un joc de trivial per equips, en format familiar. És un joc de preguntes i respostes on les famílies juguen en equip per tal de posar a prova els seus coneixements al voltant de les ciències naturals i la cultura del mar.

Museu d'Història de Catalunya

Torna un cop més el que ja s’ha convertit en una tradició nadalenca a la ciutat: el cicle de titelles al Museu d'Història de Catalunya. Del 27 al 29 de desembre presentaran tres espectacles de titelles, dos dels quals han estat representats al teatre La Puntual durant la temporada passada. Dimecres 27 començaran amb l’espectacle 'Lluna, la col·leccionista de paraules', una adaptació de l'àlbum il·lustrat de Sonja Wimmer. L'endemà, el dijous 28, la companyia La Puntual representarà el seu espectacle 'L’Aneguet Lleig', un conte clàssic adaptat amb noves cançons, tècniques i més sorpreses. Finalment, i per clausurar el cicle, el divendres 29 la companyia Pea Green Boat representarà la seva obra de més èxit ‘l’arbre de les sabates', una obra que parla del valor de l’amistat de manera delicada i poètica. L'entrada té un preu de 5 € i està recomanat per majors de 3 anys.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

El Museu Nacional de Catalunya us espera del 27 al 30 de desembre amb un circuit d'activitats per a infants en quatre franges horàries de matí i tarda plenes d'activitats per deixar anar la vostra creativitat. L'activitat 'Gargots d’escultures' us permetrà observar 30 escultures fetes amb material reciclat, mentre que el taller 'Això no és un llibre' convertirà les grades de la Sala Oval en un aparador de descoberta de literatura. A l'activitat 'Llibres d’una exposició' veureu un munt d’il·lustracions sobre alguns contes tradicionals. A 'Jugueu i exploreu' els més petits podreu explorar tot de materials desestructurats i d’origen natural com la fusta o la tela. L'entrada val 10 €, tant adults com infants, i els menors de tres anys tenen entrada gratuïta.

NO T'HO PERDIS: Nadal 2023 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Nadal

    Últimes notícies

      Publicitat