Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Els contagis augmenten un 28% a Barcelona
FOTO: ShutterstockEls contagis augmenten un 28% a Barcelona

Els positius pugen un 28% i la taxa de contagis no baixa de l'1 a Barcelona

La capital comptabilitza 834 positius i 9 morts més que la setmana anterior

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

No ens n'hem escapat, la temuda segona onada ja és una realitat. Immersos en una sensació de 'deja vú', tornen les restriccions, l'amenaça de toc de queda i el tancament de la restauració. Tot per aconseguir frenar una tendència a l'alça dels positius que ara mateix preocupa i molt. Del 12 al 18 d'octubre Barcelona ha sumat un total de 3.791 positius, 834 casos més que la setmana anterior (28%). Tot i que l'augment de positius baixa respecte a la primera setmana d'octubre, va ser d'un 66%, les xifres de la capital no són bones amb una mitja de 412 positius al dia (més del doble que la mitja del setembre).

L'aparició de més casos també es deu a un augment de proves PCR, per posar un exemple només el passat dilluns 19 d'octubre se'n van fer 2.584 a la ciutat, un 8,4% de les quals van donar positives. Pel que fa a defuncions sí que cal destacar una diferència respecte al mes de març, ara mateix Barcelona registra una mitja d'una trentena de morts setmanals, mentre que el mes de març era de 800. 

La taxa de contagi no baixa de l'1

L'índex de contagi ens permet veure quantes persones pot arribar a contagiar una persona que dóna positiu. Superar el llindar de l'1 activa les alarmes i és motiu per prendre mesures més estrictes. Barcelona fa més de 20 dies que supera aquest valor i, actualment, la Rt és d'1,2. El passat 11 d'octubre va ser el dia que la taxa de contagi va tocar sostre amb un valor de l'1,66 possibles contagis per cada positiu.

Un altre dels índexs a tenir en compte és el de risc de rebrot que ara mateix a la ciutat es troba per sobre dels 500 casos per cada 100.000 habitants. A Catalunya la xifra es dispara fins als 566,92 punts, una xifra que no es registrava des del mes de març.

NO T'HO PERDIS: Mapa de contagis a Barcelona barri a barri

Últimes notícies

    Publicitat