Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
passaport espanyol
Foto: Shutterstock

Espanya té el passaport més potent del món el 2024

Lidera l'Henley Passport Index amb cinc països més

Llorenç Julià Ruiz
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Llorenç Julià Ruiz
Traduït per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Espanya és un lloc que es nodreix majoritàriament del turisme, per molt tòpic que soni. Des de parcs nacionals amb una naturalesa sorprenent fins a les platges de sorra més fina i una increïble gastronomia, és un país on tots els viatgers poden trobar alguna cosa a fer. Però, què passa amb els espanyols que volen sortir a visitar altres llocs? Segons el 'Henley Passport Index', el nostre és un dels passaports més útils per moure'ns pel globus.

Segons aquest índex, que es basa en dades de l'Associació Internacional de Transport Aeri (IATA), el passaport més poderós del món es troba en un empat a sis bandes: França, Alemanya, Itàlia, el Japó, Singapur i Espanya, amb la capacitat de viatjar a 194 destinacions sense necessitat de visa. A la segona posició també hi ha un empat entre Corea del Sud, Suècia i Finlàndia, amb 193 destinacions. Finalment, el podi el tanquen Àustria, Dinamarca, Irlanda i els Països Baixos, amb 192 destinacions. Així quedaria el rànquing:

1. França, Alemanya, Itàlia, el Japó, Singapur i Espanya: 194 destinacions.

2. Finlàndia, Corea del Sud i Suècia: 193 destinacions.

3. Àustria, Dinamarca, Irlanda, Països Baixos: 192 destinacions.

4. Bèlgica, Luxemburg, Noruega, Portugal i Regne Unit: 191 destinacions.

5. Grècia, Malta i Suïssa: 190 destinacions.

6. Austràlia, República Txeca, Nova Zelanda i Polònia: 189 destinacions.

7. Canadà, Hongria i Estats Units: 188 destinacions.

8. Estònia i Lituània: 187 destinacions.

9. Letònia, Eslovàquia i Eslovènia: 186 destinacions.

10. Islàndia: 185 destinacions.

En canvi, els pitjors llocs a la llista són per a països com l'Iraq (31 destinacions), Síria (29 destinacions) i l'Afganistan (27 destinacions).

Com es fa aquest rànquing?

L'Índex de Passaports Henley (o 'Henley Passport Index') és un sistema de classificació global que compara l'accés sense Visa de 199 passaports diferents a 227 destinacions. Si no es requereix Visa, s'hi afegeix un punt, igual que si es permet aconseguir una visa a l'arribada (VOA), un permís de visitant o una autorització electrònica de viatge (ETA) en arribar a la destinació.

On es requereixi una visa o on el titular del passaport hagi d'obtenir una visa electrònica (e-Visa) aprovada pel govern abans de la sortida, s'assigna una puntuació amb un valor igual a zero. Això també s'aplica si cal l'aprovació governamental prèvia a la sortida per a una Visa en arribar. La puntuació total per a cada passaport és igual al nombre de destinacions per a les quals no es requereix Visa (valor igual a un). Podeu consultar la valoració de més passaports a través de la seva pàgina web.

Altres classificacions

El passaport espanyol sí que lidera una llista; la de l'Índex de Passaport del portal VisaGuide. Encara que no sigui el país que obre més portes (Singapur, amb 156 destinacions), podrem accedir a 149 països sense problemes. D'aquests, 43 autoritzen l'entrada sense necessitat de passaport i el 106 no es requereix visat.

Tots els avantatges del nostre passaport sumen una valoració de 90,36 punts. Així queda aquest rànquing:

1. Espanya: 90,36.

2. Alemanya: 90,26.

3. Singapur: 90,21.

4. Itàlia: 90,15.

5. França: 90,03.

6. Països Baixos: 89,67.

7. Finlàndia: 89,33.

8. Suècia: 89,07.

9. Noruega: 88,88.

10. Hongria: 88,86. 

NO T'HO PERDIS: Les ciutats d'Europa més barates per fer una escapada d'hivern

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat