Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Le Mont-Saint-Michel
Foto: Shutterstock

França demana als turistes que no vagin als llocs més massificats

Marsella i Bretanya són les primeres destinacions franceses que han pres mesures per reduir el nombre de visitants

Ed Cunningham
Irene Poza López
Escrit per
Ed Cunningham
Traduït per
Irene Poza López
Publicitat

França és una de les destinacions turístiques més populars del món, si no la més popular, però això podria estar a punt de canviar. Després de dècades d'afluència massiva de viatgers, el país ha anunciat que posarà en marxa una estratègia per a reduir el nombre de visitants.

La ministra de turisme francesa, Olivia Gregoire, ha dit que aquesta política respon a les amenaces al "medi ambient, la qualitat de vida dels habitants, i les experiències dels seus visitants". Des de la pandèmia, el turisme excessiu a França ha anat a pitjor, ja que els llocs turístics estan desbordats per visitants que no hi inverteixen gaire temps ni diners. Així, les comunitats locals s'estan quedant sense recursos per a mantenir-se.

De moment, França no ha concretat exactament com planeja combatre el turisme. El primer pas serà que el govern creï un comitè per a monitorar la indústria turística del país i identificar els llocs de major risc. França recorrerà fins i tot a l'ajuda d'influencers de viatges, més coneguts per animar la gent a viatjar, perquè ajudin a conscienciar sobre els problemes causats pel turisme massiu.

Alguns dels llocs més turístics ja han començat a prendre mesures per a reduir el nombre de visitants. El Parc Nacional de Calanques, a Marsella, té un sistema de reserves que limita a 400 els visitants diaris de les seves famoses coves de Sugiton. Implementades per primer cop durant la pandèmia, les restriccions en la quantitat de visitants es mantindran almenys cinc anys.

L'illa de Bréhat a la Bretanya, al seu torn, ha començat a limitar el nombre de visitants diaris a 4.700. Amb això, aquests llocs populars no intenten necessàriament reduir la quantitat total de visitants, sinó repartir-los de manera més uniforme al llarg de l'any.

No és difícil entendre per què França està prenent mesures per a controlar el nombre de turistes. Al cap i a la fi, la població local i el medi ambient haurien de ser la prioritat. Si no poden sobreviure, quedarà alguna cosa que valgui la pena visitar?

És evident que França no és l'única en la lluita contra el turisme excessiu. A tot el món, des d'Amsterdam i Florència fins a Bali, ja existeixen destinacions que prefereixen que els turistes no hi vagin.

NO T'HO PERDIS: Les 14 destinacions més infravalorades d'Europa

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat