Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Joies de cinema alternatiu que podem veure al maig en 'streaming'

Mentre no obren els cinemes, busquem emocions on no arriben Netflix, Amazon Prime i HBO

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

No tot són les grans plataformes de 'streaming'. Aquests dies també podem gaudir d'una gran quantitat de cinema d'autor. Novetats, obres inèdites, clàssics, rareses... Aquí en teniu algunes amb les quals menjarem crispetes durant aquest mes de maig.

Llibreries i dramaturgs

Sala Virtual de Cine, la iniciativa impulsada per A Contracorriente i Cinemes Verdi a la qual s’han sumat una setantena d’exhibidors, ha estrenat virtualment aquests dies pel·lícules com 'Vivarium' i 'Los profesores de Saint-Denis'. Pròximes estrenes? Les molt recomanables 'Cartas a Roxane' (15 de maig), comèdia sobre com Edmond Rostand va crear Cyrano de Bergerac, i el documental 'Libreros de Nueva York' (14 de juny).
Les trobareu a salavirtualdecine.com

Festivals i cabaret 

Filmin s’ha convertit en la plataforma més interessant per al cinema d’autor. En ple tancament, ha estrenat films com 'Matthias & Maxime' de Xavier Dolan, acull el D’A Film Festival (fins al 10 de maig) i també serà la seu del DocsBarcelona del 19 al 31 de maig. Hi acaba d’arribar també 'Glittering misfits', documental d’Iban del Campo que ens endinsa en l’escena underground dels cabarets de Nova York.
Disponibles a Filmin.

Sitges estima Jess Franco

'Vaya luna de miel' és un dels tresors perduts de la filmografia de Jess Franco, que va estar 40 anys desapareguda –no es va arribar a estrenar– i que el Festival de Sitges va projectar en la darrera edició. Ara, la podeu veure gratis en 'streaming' al seu Quadern de Bitàcora. El film, del 1980, és una adaptació en clau 'spanish bizarro' del relat d’Edgar Allan Poe 'L’escarabat d’or', amb Lina Romay, Emilio Álvarez i Antonio Mayans. 
Disponible a sitgeslogbook.co

Cicle Pere Portabella

La Filmoteca ofereix un cicle dedicat a Pere Portabella al seu canal de YouTube. Cada dilluns a les 20 h i fins al 6 de juliol es publicarà una sessió, que es podrà veure gratis durant tota la setmana. Fins a l’11 de maig hi teniu 'Umbracle' (1972) i, de l’11 al 18, el programa Joan Miró, amb 'Miró, l’altre' (1969), '
Aidez l’Espagne' (1969), 
'Premios Nacionales' (1969), 
'Miró Tapís' (1973) i 
'Miró Forja' (1973).
Disponible al YouTube de la Filmoteca.

NO T'HO PERDIS: 5 pel·lícules sobre grans escriptors i escriptores a plataformes digitals

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.

Més de Time In

    Últimes notícies

      Publicitat