Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Casas de la Rambla, 1963
CasasCasas de la Rambla, 1963

La històrica sabateria Casas tanca les portes a la Rambla de Barcelona després de 60 anys

L'empresa ha pres la decisió a causa de l'augment del lloguer

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

És sabut que la Rambla de Barcelona està en procés de reforma: actualment s’estan executant obres entre Colom i Santa Madrona, i al juny començaran simultàniament les millores en els trams de Santa Madrona-Arc del Teatre, Arc del Teatre-Liceu, Liceu-Portaferrissa i Portaferrissa-Canaletes, que s'allargaran fins al 2027. Entre tot el rebombori, la vida del mític passatge ha continuat, és clar. El mercat de la Boqueria segueix en actiu, les parades de la Rambla continuen venent flors i el Gran Teatre de Liceu encara es desmarca com a temple líric de la ciutat. El que ja no tindrà continuïtat a partir de dissabte 2 de març serà la històrica sabateria Casas situada al número 125 del carrer. 

Després de 60 anys operant enfront de la font de Canaletes, l’empresa ha decidit abaixar les persianes del local a causa de la pujada de preu del lloguer. A la vitrina, amb una fotografia de l’època en què Casas es va instal·lar a la Rambla, la companyia diu adeu amb aquestes paraules: "Després de més de 60 anys formant part amb orgull de la rambla de Canaletes, ha arribat el moment d’acomiadar-nos. Us agraïm de tot cor la confiança dipositada i el fet d’haver format part de la nostra història". A banda, també recorden als clients que encara poden comprar en els seus establiments situats al Portal de l’Àngel, a la Rambla Catalunya i a la plaça Universitat. 

Una història centenària

Casas és centenari! De fet, l’any 2023 ho va esdevenir. La seva història comença el 1923 quan el seu fundador, Joan Casas, va associar-se amb un fabricant de sabates de Barcelona després que el seu tiet l’animés a fer-ho. Dit i fet, la unió va donar fruit a la fàbrica especialitzada en calçat esportiu 'Casas i Girlat'. El projecte, però, va durar poc més d’un any.

Història de la sabateria Casas
CasasHistòria de la sabateria Casas

De la dissolució, Casas es va quedar amb 50 paralles de productes i, gràcies a la visió empresarial de la seva dona Camila, l’any 1925 van obrir la primera sabateria a Terrassa, donant origen a la històrica empresa que tots coneixem. A pesar de les dificultats que van patir durant la Guerra Civil i les penombres de la postguerra, l’empresa va aconseguir arrelar-se dins el teixit comercial de la ciutat.

A partir del 1950 una segona generació va encarregar-se de la gestió de Casas i van dur el projecte cap a Barcelona. La primera botiga que van obrir a la ciutat va ser la que ara tanca, a la Rambla, l’any 1963 i la segona, al Portal de l’Àngel, el 1978.

Història de la sabateria Casas
CasasHistòria de la sabateria Casas

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al març

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat