Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Lonchería
Foto: La Lonchería La Lonchería

La Lonchería: 'street food' vegà directe de Mèxic

Hi podeu menjar plats emblemàtics del menjar de carrer mexicà, com la torta ahogada, sense proteína animal

Paula Carreras
Escrit per
Paula Carreras
Publicitat

A Mèxic, una 'lonchería' és un lloc informal, o semiformal, perquè és el nom que rep un lloc de menjar al carrer quan s’instal·la en un establiment. A Barcelona, en canvi, i concretament al carrer Aribau 101, La Lonchería és un restaurant de menjar urbà 100% vegà regentat per dos mexicans. Són el Daniel González, xef i soci i l’Efraín Ruiz, cap de sala, que han volgut portar un vessant de la seva gastronomia al cor de l’Esquerra de l’Eixample.

Eren veïns a León, a Mèxic. Els seus germans eren socis i, sense saber-ho, tots dos van acabar a Barcelona. Els seus germans els van posar en contacte, es van fer amics aquí i, al cap d’uns anys va néixer aquest restaurant que no volen que es defineixi com un mexicà vegà perquè a la seva carta també hi ha plats d’arreu del món. Explica el Daniel que "tot i servir nachos, tacos, quesadillas o guacamole, la nostra aposta és pel menjar urbà d’arreu del món. Per això també hi ha hamburgueses veganes o poke bowls."

La Lonchería
Foto: La LoncheríaLa Lonchería

La idea del xef a l’hora de pensar la carta era molt clara: "Un restaurant vegà però amb la intenció d’atreure gent no vegana. Que la gent s’adoni que el menjar vegà és menjar, no és cap secta". No és massa habitual veure una taula amb el cent per cent de comensals vegans, per això La Lonchería busca una experiència plena també pels no vegans. I ho aconsegueix.

Tenen la torta ahogada, el plat estrella per a la ressaca

Els tres plats més demanats són l'hamburguesa, l’arepa i els tacos al pastor. També tenen la famosa torta ahogada mexicana, que és un entrepà –el secret rau en el pa, típic de Guadalajara– banyat en una salsa de tomàquet que ho xopa tot i que el converteix en el plat estrella pels dies de ressaca a Mèxic. I treuen pit de casa seva perquè "abans de la pandèmia costava molt trobar llocs on els vegans poguessin triar entre totes les opcions de la carta."

La Lonchería
Foto: La LoncheríaLa Lonchería

El cap de sala i soci de La Lonchería, Efraín Ruiz parla de plats amb història: "Estem reproduint alguns dels plats més famosos de l’street food mexicà, però substituint la proteïna animal per vegetal". I se senten orgullosos d’haver aconseguit convertir La Lonchería –a banda del restaurant que ells voldrien tastar– també en un espai d’exposició d’art i de gravació de podcasts. A La Lonchería hi passen coses constantment. La principal, clients llepant-se els dits després d’un tiberi vegà. 

NO T'HO PERDIS: Els millors mexicans de Barcelona 

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat