Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Façana de la Passió, Sagrada Familia
Sagrada FamiliaFaçana de la Passió, Sagrada Familia

La Sagrada Família ja té data per a la finalització de les obres

La Junta Constructora del temple també ha assegurat que la Torre de Jesús estarà enllestida l'any 2025

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Els treballs de l'obra més icònica de Gaudí avancen a bon ritme. La Sagrada Família és una de les joies arquitectòniques de Barcelona i, probablement, la més fotografiada. Tot i que les grues ja són un element més del monument i la data de finalització de les obres sembla no arribar mai, la constructora que hi ha darrere ja ha confirmat quan estarà enllestida almenys la construcció vertical. El president delegat de la Junta Constructora del temple, Esteve Camps, ha expressat que "tenen el desig" d'acabar aquesta part de la basílica l'any 2034, tot i que no ha concretat una data exacta.

Tot i la voluntat de la constructora, Camps també ha explicat a la roda de premsa de presentació de la memòria de 2023 que el termini de finalització pot variar, ja que depèn de factors externs com dels permisos municipals i els materials, entre d'altres. El que sí que ha assegurat és que la Torre de Jesús, de 132 metres d'alçada, estarà enllestida al llarg del 2025, tot i que no s'inaugurarà fins al 2026 per a fer-la coincidir amb el centenari de la mort de Gaudí.

Sagrada Família
Foto: Instagram / @basilicasagradafamilia

Els treballs de la Capella de l'Assumpta i el Claustre també es culminaran el 2025. Camps ha assegurat que enguany tots els esforços se centraran a acabar les parets de la capella que donen al carrer Provença per a tenir enllestit el conjunt de l'estructura al llarg del 2025. L'any 2026 serà quan la constructora se centrarà en exclusiva a acabar la façana de la Glòria, que conforma la part vertical del temple. Pel que fa a l'escalinata de la façana, el president delegat ha tornat a aclarir que no renunciaran al projecte original de Gaudí, tot i que es podrà executar fins a tenir els permisos pertinents.

La Sagrada Família durant la Setmana Santa

Del 16 de març a l'1 d'abril la basílica acollirà un seguit d'activitats per celebrar la Setmana Santa, entre les quals destaquen les il·luminacions i les locucions musicals a la façana de la Passió i el taller per apropar aquesta festivitat als més petits. Dins el programa, una de les iniciatives més esperades és el tradicional concert de Setmana Santa, que se celebrarà el 22 de març i pel qual el temple va sortejar 324 entrades dobles gratis. 

NO T'HO PERDIS: Els millors plans per fer per Setmana Santa a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat