Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sant Jordi moves to July 23 in 2020
Photograph: Jordi Delgado, ShutterstockSant Jordi in July 2020

L'Ajuntament a favor de celebrar Sant Jordi el 23 de juliol

El consistori dóna suport a la proposta de la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Pocs dies abans del 23 d'abril, la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes van plantejar que la gran festa del llibre i la rosa es traslladés al pròxim 23 de juliol. Una data alternativa i més o menys factible per celebrar una festa que, vistes les circumstàncies de risc sanitàri en les que ens trobem, era impossible celebrar el dia de Sant Jordi. L'objectiu de les dues entitats organitzadores és no donar per perdut un dels dies més importants i on més vendes es concentren de l'any. 

És per aquest motiu que van consensuar traslladar la diada tal com l'entenem, amb les parades als carrers i aglomeracions, a l'últim dissabte de juliol. Les entitats van traslladar aquest plantejament a través d'un comunicat però no comptaven amb el vistiplau d'organismes públics com l'Ajuntament, peça clau per poder tirar endavant una festa massiva com la de Sant Jordi. Finalment, el consistori barceloní ha mostrat el seu suport a la data alternativa proposada pels dos gremis "atenent als formats i condicions que marquin les autoritats sanitàries per a la celebració". 

La notícia suposa un alleujament per les dues principals entitats implicades amb la diada però no deixa d'emmirallar-se en un escenari molt optimista. Cancel·lacions definitives com el Primavera Sound, que en un principi es va ajornar per l'agost però ja s'ha confirmat pel juny del 2021, o el Festival de Pedralbes, que ja és oficial que es trallada al 2021, no dibuixen un panorama molt favorable per un suposat Sant Jordi d'estiu. En la mateixa compareixença on s'ha comunicat l'aposta per la nova data de la diada el regidor de cultura, Joan Subirats, també s'ha confirmat l'ajornament al 2021 de l'altra cita literària de la ciutat, el Món Llibre. En un principi es va reprogramar per a finals de juny però finalment s'ha optat per la cancel·lació. 

NO T'HO PERDIS: El Grec no s'ajorna i aposta per les companyies locals

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat