Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Atelier presenta una gamma de gelats inspirats en Llatinoamèrica

Gelat de mango salat o granissat de 'chicha morada' són algunes de les propostes

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Que l'exquisida i innovadora pastisseria l'Atelier Barcelona ens té acostumats a les sorpreses és un oxímoron com una catedral. Però és que és cert. La pastisseria dels xefs Eric Ortuño i Ximena Pastor sempre fa un pas més enllà en tot allò que toca, bé siguin amb les coques de Sant Joan o els pannettones, o amb la seva bestial fusió de croissant i gelat de con. I aquesta temporada estiuenca llancen una nova gamma de gelats i granissats que remeten a sabors llatinoamericans, però amb una volta de rosca.

La intenció, expliquen, és "picar l'ullet a tot el públic llatinoamericà barceloní que estranya la gastronomia del seu territori natal, i alhora donar a conèixer sabors exòtics als locals que tinguin set de noves sensacions".

Com, per exemple, un sorbet de mango i fruita de la passió (amb l'opció d’adornar-lo a la mexicana, amb sal miguelito i chamoy, una salsa típica de Mèxic). El resultat: una explosió cromàtica i gustativa que fon al paladar el dolç i el salat, plaent total.

Sorbet de mango salat, a la mexicana
Foto: L'AtelierSorbet de mango salat, a la mexicana

I saltem al Perú: el granissat de 'chicha' morada!

Granissat de blat de moro peruà!
Foto: L'AtelierGranissat de blat de moro peruà!

Tot un 'must' per als exploradors de sabors. Està inspirat en la beguda peruana de blat de moro morat, i l'elaboren aromatitzant el blat de moro amb pinya i canyella. Un cop freda, s'afegeix llima i sucre a la beguda per aconseguir un gust vellutat i amb la dolçor càlida del blat de moro morat.

Aquests sabors s'uneixen a una proposta de vuit gelats composta pels sabors més icònics de la pastisseria: el gelat d'avellana, el de xocolata negra, el de pellofa de cacau (!), el de vainilla i cúrcuma -dues espècies magistralment fusionades- o el sorbet de llimona i vainilla. I sorprèn una novetat: el gelat de taro, un tubercle molt comú a la Polinèsia i el Carib, utilitzat com aromatitzador, i que recorda a una galeta.

Altres propostes són una llimonada colombiana amb coco i llimona, que complaurà aquells que desitgin una beguda refrescant amb ingredients d'alta qualitat. O aquestes postres abracadabrants: l'Ice Dog: una massa fullada cilíndrica que es talla per la meitat i a la qual se li afegeix cremós gelat 'soft-serve' de vainilla, servit amb praliné d'avellana, caramel salat i trossos de la galeta Reus

NO T'HO PERDIS: Els millors gelats de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat