Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Auditori s'enfronta a la mort amb 460 concerts i 50 estrenes

La temporada 2022-23 culmina un cicle de tres anys, amb protagonistes com Jordi Savall, Marta Gardolinska i Ludovic Morlot, nou director de l'OBC

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Uns 460 concerts, 50 estrenes (de les quals 23 són mundials), nou director titular de l'OBC –Ludovic Morlot– i presència estel·lar de Jordi Savall, Marta Gardolińska i Nicolas Alstaedt, entre molts altres noms internacionals són algunes de les claus de la nova temporada de L'Auditori, la que s'enceta el setembre del 2022 i s'acaba el juliol del 2023. Sota el títol '3er moviment: Mort o retorn', la temporada posa punt final al relat en tres passos que es va iniciar amb 'Creació' (2020-21) i que encara continua amb 'Amor i odi' (2021-22), un projecte ambiciós que ha permès superar amb nota un període difícil, del qual encara s'arrosseguen projectes que s'han hagut d'anar posposant. 

La russa Sofia Gubaidulina (1931) i el danès Hans Abrahamsen (1952) seran els compositors convidats de la temporada, mentre que Marta Gardolińska serà la nova principal directora convidada –també visitaran L'Auditori les batutes de Rebecca Tong, Roderick Cox i Matthias Pintscher, entre d'altres–, i el viol·loncelista Nicolas Altstaed l'artista convidat. Però la llista de solistes internacionals és molt més extensa: Yuja Wang, Sarah Conolly, Maria Joao Pires, Yo-Yo Ma, Isata Kanneh-Mason i Seon-Jin Cho figuren al programa de la temporada. 

Cox Roderick
Foto: Susie KnollCox Roderick

Tret de sortida

La segona Biennal de Quartets de Barcelona, cocomissariada amb el Quartet Casals inicia aquest '3er moviment: Mort o retorn'. Aquesta vegada se centrarà en 'L'art en la fuga de Bach', estrenarà obres d'autors catalans sortits de l'Esmuc i hi participaran onze formacions, com els quartets Ebène, Jerusalem i Belcea. Serà el tret de sortida d'una temporada que estrena director titular per a l'OBC, Ludovic Morlot (Lió, 1973) i amb un repertori que, d'acord amb el fil narratiu, inclou la 'Quarta' i la 'Cinquena' de Mahler, 'Midday witch' de Dvorak, 'L'île des morts' de Rakhmaninov, les 'Quatre últimes cançons' de Strauss i la 'Inacabada' de Schubert i el 'Requiem' de Mozart. 

La Banda Municipal de Barcelona, dirigida per José Rafael Pascual-Vilaplana, també es vincula al relat artístic, amb quatre rèquiems (Colgrass, Maslanka, Rutter i Appermont), a més de 'Mort i transfiguració' de Richard Strauss, obra molt vinculada a la història de la banda, que també commemora el 150è aniversari del naixement de Lamote de Grignon, que va dirigir-la a principis del segle XX, quan va rebre, precisament, la visita de Strauss.

No és l'única commemoració. Enguany se celebra també el centenari de Manuel Oltra i el centenari de la mort de Felip Pedrell (mestre d'Albéniz, Granados Taltabull, Gerhard i de Falla, entre molts d'altres), celebració que consistirà, a més dels concerts, en un enregistrament simfònic dedicat a la seva obra i una exposició monogràfica al Museu de la Música.

'El so original' de Jordi Savall

Pel que fa a la música antiga, torna el Festival Llums d'Antiga a les esglésies medievals de Barcelona i Jordi Savall recupera 'El so original' amb quatre projectes aquesta temporada, que coincideix amb els 35 anys de la Capella Reial de Catalunya. Savall ha anunciat també la creació de la Capella Nacional, per augmentar el nombre de veus (ara en són una vintena), amb joves professionals, un 50% de les quals dones i de mínim vint països europeus com a objectiu en els pròxims tres anys.

Jordi Savall
Foto: Toni PeñarroyaJordi Savall

Entre les novetats de la temporada, neix el cicle Trànsits, que donarà a conèixer ritus religiosos als temples de sis comunitats de Barcelona, mentre que als cicles ja consolidats Sit Back i Sessions, destaquen artistes contemporanis com Jon Hopkins, Sandra Monfort, Arnau Obiols, Niño de Elche, Za! & La Transmegacobla i Low; i al cicle Escenes, treballaran el concepte de 'Mort o retorn' tres equips creatius formats per Constanza Brnčić, Aurora Bauzà i Pere Jou, i Los Sara Fontán i Sònia Gómez. 

Pel que fa a les diverses modalitats d'abonaments, destaquen la tarifa plana per a menors de 25 anys (50 euros) i per a menors de 35 (85 €), amb accés a més de 200 concerts del programa i entrades subjectes a disponibilitat (es poden descarregar 48 hores abans de cada concert a la web de L'Auditori).

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts de música clàssica a Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat