Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Edifici del Palau de la Pau
Foto: Albert Hernàndez / ACN

L'edifici del Portal de la Pau tornarà a obrir l'any 2025

Les obres de rehabilitació, que ja han començat, s'aturaran per la Copa Amèrica i es reprendran quan acabi

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

L'edifici del Portal de la Pau tornarà a obrir les portes a finals de 2025: és quan està previst que acabin els treballs de rehabilitació d'aquest edifici emblemàtic, seu històrica del Port. Les obres de renovació de les tres façanes, la principal i les dues laterals s'han reprès aquest dimecres 25 d'octubre, i està previst que estiguin enllestides quan la ciutat aculli la Copa Amèrica, l'esdeveniment esportiu que se celebrarà entre agost i octubre de 2024. Després, es reprendrà el projecte de rehabilitació amb les renovacions internes.

Palau de la Pau
Foto: Albert Hernàndez / ACN

Tot plegat, doncs, es pretén que l'equipament estigui acabat l'any 2025. El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, ha anunciat durant la presentació del projecte que el Portal de la Pau tindrà tres usos diferenciats: la planta baixa acollirà un centre de divulgació de l'activitat del Port, el primer pis serà la seu del consell d'administració amb el despatx de presidència, i la segona planta estarà destinada a acollir els diversos actes que se celebrin. 

L'edifici, situat al final de la Rambla, forma part de la llista dels equipaments emblemàtics de la ciutat. Es va construir sota les ordres de l'enginyer Julio Valdés Humaran i es va inaugurar l'any 1908 com a estació marítima per a tothom que arribava a Barcelona en vaixell. A partir de 1918 va acollir les oficines de la Junta d'Obres del Port, més tard també les del Port Autònom de Barcelona i, des del 1992, es va convertir en la seu del Port de Barcelona.

NO T'HO PERDIS: El Palau Moja ofereix visites guiades gratuïtes dos caps de setmana al mes

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat