Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Les Menines Picasso
Foto: Marta Suriol

'Les Menines' de Picasso es podrà veure a la Fundació Joan Miró de Barcelona fins al 2024

El trasllat s'ha fet amb motiu de l'exposició 'Miró-Picasso' que organitza la fundació amb el Museu Picasso

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La Fundació Joan Miró tindrà una de les obres més emblemàtiques de Picasso exposada dins el museu. El quadre principal de 'Les Menines' (1957) s'ha traslladat del Museu Picasso de Barcelona cap a la Fundació amb motiu de l'exposició Miró-Picasso que organitzen els dos museus del 20 d'octubre de 2023 fins al 25 de febrer de 2024, una de les mostres imprescindibles per visitar a la ciutat. La iniciativa s'inclou dins de 'Celebració Picasso 1973-2023', una sèrie d'esdeveniments que s'han organitzat per commemorar el cinquantè aniversari de la mort de Pablo Picasso, que també coincideix amb el quarantè aniversari de la de Joan Miró.

Les Menines Picasso
Foto: Marta Suriol

El trasllat de l'obra s'ha dut a termeamb les màximes mesures de seguretat per garantir que el quadre arribés intacte al que serà casa seva durant uns quatre mesos. 'Les Menines' mesura 190 x 260 centímetres, unes dimensions que han fet que l'operació hagi durat més de nou hores i que hi hagin hagut de participar més de trenta professionals. L'obra formarà part de les 130 que es mouran d'un museu a l'altre, per homenatjar el treball dels dos artistes.  

Les Menines Picasso
Foto: Marta Suriol

La sèrie de 'Les Menines' va ser donada al Museu Picasso de Barcelona l'any 1968 pel mateix pintor en honor al seu amic i secretari personal, Jaume Sabartés. Durant més de cinc dècades, l'obra només ha sortit del museu en quatre ocasions i aquesta és la primera que s'instal·la en un altre museu de la ciutat.

NO T'HO PERDIS: Les exposicions més originals que pots veure a Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat