Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Jordi Cruz
© Ivan GiménezJordi Cruz a l'Àbac

Les Michelin quasi ignoren Barcelona i castiguen Catalunya

L'única estrella nova a Barcelona és l'Atempo de Jordi Cruz

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Pluja magra –quasi sequera– d'estrelles Michelin a Catalunya. Cal retrocedir l'any 2011 per trobar un repartiment tan dolent per als interessos de l'alta gastronomia a casa nostra. I com el 2011, en Jordi Cruz ha sigut el màxim beneficiat. Aleshores, va recuperar la segona estrella Michelin per a l'Àbac. Eguany, l'estrella Michelin que ha guanyat amb Atempo és l'únic moviment que hi ha hagut en el tauler Michelin de Barcelona (bé, sí que n'hi ha hagut: la pèrdua de les Michelin de Pakta, Hoja Santa, Tickets i Enigma. La desfeta de l'imperi d'Albert Adrià ha sigut un cop duríssim a l'alta cuina a Barcelona). 

Cruz ha sabut traslladar la Michelin en el seu retorn de Sant Julià de Ramis a Barcelona, però la guia francesa ha obviat l'esplèndida feina del Disfrutar i Alkimia –ferms candidats a triestrellat i biestrellats respectivament– i de Nandu Jubany a Can Jubany. Perd una estrella el Casamar de Llafranc i també Ca l'Arpa de Banyoles per tancament. 

Molt més generosa ha sigut la guia amb la ciutat de Madrid, que atorga la primera estrella a Quimbaya (el primer Michelin de cuina colombiana a Espanya) i a Deesa i dues de cop al Smoked Room, dirigit per Dani García, que només té sis mesos de vida. Així queden els números: Barcelona té 19 restaurants que sumen 29 Michelin i Madrid té 21 restaurants que sumen 28 Michelin. Magre collita, magre consol. 

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat