Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cine
Shutterstock

Les sales de cinema, contra les cordes

Després de 10 dies de tancament, el Gremi de Cinemes posa un recurs contenciós administratiu al TSJC

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

El sector del cinema ha estat el gran perjudicat per les restriccions aplicades per la Generalitat el passat 18 de juliol. Mentre que hi ha hagut festivals de música i teatre que han pogut obrir després de demanar-ho al Procicat (Grec, Cruïlla XXS, Sala Barcelona i Fes Pedralbes), les sales d'exhibició no han rebut, fins al moment, cap resposta.

Ahir, el Gremi de Cinemes de Catalunya va decidir acudir a la justícia i interposar un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per tal d'impugnar el tancament de les sales que asseguren que és "arbitrària, desproporcionada i mancada de justificació científica i mèdica". Com a mínim vuit sales van demanar que se'ls deixés obrir (Verdi, Cinesa Maquinista, Yelmo Icaria i Comedia, Cinemes Girona, Filmoteca, Maldà i Phenomena), però al contrari que els festivals, no han rebut resposta.

Els cinemes esperen poder obrir l'1 d'agost, quan en teoria la prohibició deixa d'estar vigent, però Toni Espinosa dels Cinemes Girona, un dels exhibidors més combatius durant aquests deu dies de tancament, ha anunciat que la seva sala es veu obligada a tancar fins a finals d'agost, perquè el funcionament d'una sala "necessita una certa continuïtat" i que durant aquest temps han hagut de cancel·lar "un cicle de documentals musicals organitzat per Casa Amèrica, un de cinema de l'Afganistan organitzat per Casa Asia, pre estrenes i passis de premsa". El mal, per tant, ja està fet.

En un fil de twitter anterior que va tenir molt de ressò, Espinosa explicava detalladament l'esforç que han fet les sales per proporcionar als espectadors les màximes mesures de seguretat, unes mesures que tot i ser avalades per l'Ajuntament i presentades al Procicat, de moment no han servit per aixecar-los la prohibició. 

Es dona el cas, també, que amb el tancament de les sales les distribuïdores podrien endarrerir les estrenes. "Barcelona representa aproximadament el 40% dels ingressos a tot Espanya, podem haver espantat tant la indústria que ens trobem sense estrenes", afirma Espinosa. 

NO T'HO PERDIS: Disney ajorna les estrenes de 'Mulán', 'Star Wars' i 'Avatar'

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva 

Últimes notícies

    Publicitat