Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Jaume Plensa
© Maria Dias

Les sis expos més visitades del 2018 (algunes encara les pots veure)

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Tancament d'any, moment de fer recompte. I en paral·lel a les mostres que han rebut el beneplàcit dels nostres crítics, també ens fixem en les xifres per saber quines han estat les mostres més visitades del 2018 a Barcelona. La sort és que algunes encara estan en cartell!

1. Picasso. El Picasso, un dels museus de la ciutat amb més afluència de públic, ha rebut 978.483 visitants. La gran exposició de la temporada ha estat 'La cuina de Picasso', que coincidia en el temps amb la mostra dedicada als processos creatius de Ferran Adrià, cuiner i seguidor del pintor malagueny. Es va poder veure durant quatre mesos i va rebre 210.402 visites.

2. Toulouse-Lautrec (en cartell al CaixaForum fins al 20 de gener). La mostra que recrea l'esperit de Montmartre, d'on van emergir noms com Toulouse-Lautrec, també ha recollit bons números: fins al 31 de desembre l'havien vist 152.087 persones. No oblidem que Velázquez va arribar al museu al novembre i s'hi estarà fins al març.

Coberta de 'La Vie à Montmartre, 1897', de Pierre Marie Louis Vidal

3. Gala Dalí. La col·lecció permanent i les exposicions temporals del MNAC han congregat 891.346 persones; d'aquestes, 142.688 no es van perdre 'Gala Dalí, una habitació pròpia a Púbol' que durant tres mesos reivindicava el seu paper com a artista, més enllà de musa de poetes i pintors.

4. Kader Attia. A la Fundació Miró, l'artista francoalgerià reflexionava sobre la reparació i els efectes de la globalització sobre l'individu. 'Les cicatrius ens recorden que el nostre passat és real' la van veure 83.402 persones; la mostra dedicada a Lee Miller, que també està registrant bona afluència de públic, es pot visitar fins al 20 de gener.

'A l'Heure de l'Observatoire - Les Amoureux', de Man Ray
Collection Clo and Marcel Fleiss © Man Ray Trust, VEGAP, Barcelona, 2018

5. Col·lecció MACBA i Plensa (en cartell). Unes 77.691 persones han trepitjat 'Un segle breu', la nova presentació de la col·lecció permanent del MACBA estrenada a la tardor. I l'exposició de Jaume Plensa ha congregat fins a 31.542 persones en un mes des de la seva obertura. Tot plegat fa que el museu d'art contemporani tanqui l'any amb un increment de públic.

6. Stanley Kubrick (en cartell fins al 31 de març). L'exposició de Stanley Kubrick al CCCB també entra al rànquing de mostres més vistes; fins al desembre, 60.470 persones han contemplat de prop l'univers creatiu del cineasta.

'2001. Una odissea de l'espai'

 També t'agradarà: quines són les expos que vénen aquest 2019?

Últimes notícies

    Publicitat