Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les exposicions més esperades del 2020

Les exposicions més esperades del 2020

Algunes de les cites de referència per als amants de l'art a Barcelona

William Klein. Gun 1, Broadway 103rd St., New York, 1954
William Klein. Gun 1, Broadway 103rd St., New York, 1954
Per Eugènia Sendra |
Advertising

Estrenem any, que sona com els 'feliços anys 20', i també nova oferta expositiva, amb noms de referència i talents per descobrir. Reobriran espais com la Fundació Suñol i la galeria The Green Parrot, estrenarem el nou espai de la Fundación Mapfre, i bufarem les espelmes amb centres culturals com la Tàpies i el Macba, que celebren 30 i 25 anys a la ciutat. Per 365 dies plens d'art i cultura.

No t'ho perdis: ves-les a veure abans que acabin!

La Rendición de Torrejón, d'Equipo Crónica
Foto: Fundació Suñol
Art

En tres actes. Obres mestres conegudes

Fundació Suñol, Barcelona

'En tres actes' és el tríptic expositiu amb què reobre la Fundació Suñol a Les Corts; el projecte compta amb la col·laboració de Valentín Roma com a comissari i en tres episodis mostra les línies argumentals de la col·lecció i els horitzons artístics i històrics amb què va ser creada. Al primer acte es recuperen les obres mestres conegudes.

'Hort amb ase' (1918), de Joan Miró
Fundació Joan Miró
Art

Miró. Constel·lació Llena

Fundació Joan Miró, Sants - Montjuïc

Antoni Llena, pioner en l'art conceptual, s'ha capbussat a l'arxiu de dibuixos de la Fundació Miró per fer una selecció personal que abasta tots els períodes de l’obra de Joan Miró. El resultat és una selecció d'esbossos, apunts i dibuixos preparatoris que  es desplega a les sales de la col·lecció com una gran constel·lació mural plàstica.

Advertising
Marbella, 1974
© Carlos Pérez Siquier
Art

Carlos Pérez Siquier

Fundación Mapfre, Dreta de l'Eixample

Extensa retrospectiva dedicada al fotògraf d'Almeria Carlos Pérez Siquier, que es planteja com un recorregut a través de les seves sèries més assenyalades, realitzades entre 1957 i 2018, amb una important aportació d'imatges inèdites i per tal de promoure el reconeixement internacional d'una figura que va ser guardonada el 2003 amb el Premi Nacional de Fotografia concedit pel Ministeri de Cultura espanyol.

Art

Objectes de desig. Surrealisme i disseny. 1924-2020

CaixaForum, La Font de la Guatlla

Des dels seus inicis, el surrealisme es va inspirar en el disseny i en els objectes quotidians. No obstant això, l’impacte que va tenir aquest moviment artístic sobre el disseny, especialment després de la Segona Guerra Mundial, és poc conegut. En aquesta exposició s’explora l’intercanvi en totes dues direccions entre surrealisme i disseny, juxtaposant obres d’art surrealista i peces de disseny destacades dels últims cent anys. 

Advertising
Art

William Klein. Manifest

La Pedrera, Dreta de l'Eixample

William Klein (Nova York, 1928) és un dels referents de la fotografia contemporània. A finals dels anys 50 va revolucionar la història de la fotografia i va posar les bases d’una estètica moderna que segueix sent actual. Pioner de la fotografia de carrer, Klein va utilitzar la càmera sense sotmetre's a cap norma, amb la qual cosa va contribuir a desmuntar les convencions, els usos i les maneres establertes fins aleshores en la fotografia. Aquesta exposició presenta més de 200 obres i documents que despleguen totes les facetes creatives d’aquest artista nord-americà.

Art

Nonell entre tradicions. De Goya a Picasso

Museu Nacional d'Art de Catalunya. MNAC, Sants - Montjuïc

Exposició dedicada a la figura d’Isidre Nonell (Barcelona, 1872-1911), un dels millors artistes de finals del segle XIX i els inicis del XX, del qual el Museu Nacional conserva un fons molt important. El recorregut permetrà visualitzar un corrent d’influències, de correspondències, de préstecs figuratius i de com Nonell no només les interpreta i dona forma sinó que és capaç de recollir aquestes referències visuals i transformar-les en una proposta original i singular.

Advertising
Picasso examinant un collaret
Foto: Blanca del Rio Perez
Art

Picasso i les joies d'artista

Picasso, Ciutat Vella

Picasso va experimentar amb totes les tècniques: pintura, escultura, gravat, poesia... una de les seves facetes menys coneguda es posa de relleu en aquesta mostra, que recull els treballs de joieria de Picasso. Des dels collarets de petxines realitzats per a Dora Maar a les platges de Juan-les-Pins el 1937, peces de ceràmica modelades al taller Madoura i d'orfebreria fetes als anys 60. La mostra s'acompanya d'una selecció de joies d'artistes procedents de la col·lecció de Clo Fleiss; amb peces d'André Derain, Niki de Saint-Phalle, Miquel Barceló, Lucio Fontana i Louise Bourgeois.

Art

Fina Miralles

Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona, El Raval

Fina Miralles (Sabadell, 1950) és una de les artistes catalanes més reconegudes de la generació que va sorgir durant la dècada de 1970. El seu treball neix de la reflexió sobre la relació entre l’art i la natura, el cos i la societat, les regles restrictives imposades pels codis de conducta i la necessitat de llibertat.

Advertising
Art

William Kentridge

CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, El Raval

Exposicio de l'artista sud-africà William Kentridge, que ha construït un discurs creatiu tentacular i polimòrfic que l’ha consolidat com una de les veus de referència en el paisatge de l’art contemporani mundial. La mostra té la voluntat no sols de mostrar les múltiples facetes d’aquest creador, sinó també d’obrir un espai de reflexió que ens llanci preguntes incòmodes sobre els reptes del postcolonialisme i la dialèctica entre les zones de poder i els marges d’exclusió de la societat europea contemporània.

Art

Vampirs. L'evolució del mite

CaixaForum, La Font de la Guatlla

Exposició dedicada al mite del vampir en tots els seus àmbits. Una gran oportunitat per submergir-se en el seu món i conèixer les relacions entre les diferents facetes del vampir, a partir de diferents pràctiques artístiques, d’una manera que captiva l’espectador. La mostra reuneix una selecció de pel·lícules de fantasia que ha propiciat el mite, des de projectes d’avantguarda fins a blockbusters. Del 'Nosferatu' (1922) de F. W. Murnau al 'Dràcula', de Bram Stoker. A més de mostrar pel·lícules i obres literàries, la mostra exposa una selecció d’aparicions del vampir en altres disciplines artístiques.

Advertising