Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les exposicions més esperades del 2020

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

William Klein. Gun 1, Broadway 103rd St., New York, 1954
Foto: William Klein / La Pedrera William Klein. Gun 1, Broadway 103rd St., New York, 1954

Les exposicions més esperades del 2020

Algunes de les cites de referència per als amants de l'art a Barcelona

Per Eugènia Sendra
Advertising

Estrenem any, que sona com els 'feliços anys 20', i també nova oferta expositiva, amb noms de referència i talents per descobrir. Reobriran espais com la Fundació Suñol i la galeria The Green Parrot, estrenarem el nou espai de la Fundación Mapfre, i bufarem les espelmes amb centres culturals com la Tàpies i el Macba, que celebren 30 i 25 anys a la ciutat. Per 365 dies plens d'art i cultura.

No t'ho perdis: ves-les a veure abans que acabin!

William Klein. Manifest

Art La Pedrera, Dreta de l'Eixample

William Klein (Nova York, 1928) és un dels referents de la fotografia contemporània. A finals dels anys 50 va revolucionar la història de la fotografia i va posar les bases d’una estètica moderna que segueix sent actual. Pioner de la fotografia de carrer, Klein va utilitzar la càmera sense sotmetre's a cap norma, amb la qual cosa va contribuir a desmuntar les convencions, els usos i les maneres establertes fins aleshores en la fotografia. Aquesta exposició presenta més de 200 obres i documents que despleguen totes les facetes creatives d’aquest artista nord-americà.

Fina Miralles

Art Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona, El Raval

Fina Miralles (Sabadell, 1950) és una de les artistes catalanes més reconegudes de la generació que va sorgir durant la dècada de 1970. El seu treball neix de la reflexió sobre la relació entre l’art i la natura, el cos i la societat, les regles restrictives imposades pels codis de conducta i la necessitat de llibertat.

Advertising

William Kentridge

Art CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, El Raval

Exposicio de l'artista sud-africà William Kentridge, que ha construït un discurs creatiu tentacular i polimòrfic que l’ha consolidat com una de les veus de referència en el paisatge de l’art contemporani mundial. La mostra té la voluntat no sols de mostrar les múltiples facetes d’aquest creador, sinó també d’obrir un espai de reflexió que ens llanci preguntes incòmodes sobre els reptes del postcolonialisme i la dialèctica entre les zones de poder i els marges d’exclusió de la societat europea contemporània.

Vampirs. L'evolució del mite

Art CaixaForum, La Font de la Guatlla

Exposició dedicada al mite del vampir en tots els seus àmbits. Una gran oportunitat per submergir-se en el seu món i conèixer les relacions entre les diferents facetes del vampir, a partir de diferents pràctiques artístiques, d’una manera que captiva l’espectador. La mostra reuneix una selecció de pel·lícules de fantasia que ha propiciat el mite, des de projectes d’avantguarda fins a blockbusters. Del 'Nosferatu' (1922) de F. W. Murnau al 'Dràcula', de Bram Stoker. A més de mostrar pel·lícules i obres literàries, la mostra exposa una selecció d’aparicions del vampir en altres disciplines artístiques.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising