Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tres Xemeneies
Foto: Shutterstock

Les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besòs es convertiran en un centre que vol ser punter al món

El Departament de Cultura ha aprovat el pressupost inicial per rehabilitar la nau de 22.600 m² que arribarà fins als 35.000 m²

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Hi ha construccions que tothom les coneix sigui perquè són joies arquitectòniques o perquè fan 200 metres d'altitud i és complicat no veure-les, com és el cas de les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besòs. Aquest 2024, obriran per primer cop les seves portes al públic del 8 de setembre al 24 de novembre dins el marc de la biennal Manifesta, que se celebra a Barcelona. Aprofiteu per visitar-les per dins perquè, en uns anys, les Tres Xemeneies es rehabilitaran i obriran amb una imatge completament renovada: l'edifici Turbines del Catalunya Media City es convertirà en un 'hub' audiovisual, digital i del videojoc.

El Departament de Cultura ha aprovat la licitació per rehabilitar la nau de 22.600 m², uns treballs que es preveu que donin el tret de sortida l'abril de 2026 i que ampliaran l'espai fins als 35.000 m². La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha explicat a l'acte de 'Fem balanç', que el nou centre pretén convertir-se en un complex de referència a escala mundial en els àmbits de la formació, la recerca, la creació i la innovació. "La formació ha de ser Formació Professional, ensenyaments artístics audiovisuals i graus universitaris (...) formar el talent per l'audiovisual, el digital i el videojoc de Catalunya per ser punters al món", ha afirmat la consellera.

TimeOut: Les tres xemeneies
TimeOut: Les tres xemeneies

El projecte actuarà sobre la zona de les Tres Xemeneies, que inclou els edificis de la Nau Turbines, les Tres Xemeneies i els espais adjacents, així com el Parc Audiovisual de Catalunya, ubicat a Terrassa. L'edifici de Turbines serà on se centrin part dels treballs, un equipament que va adquirir la Generalitat el desembre de 2023 i que, segons ha assegurat el consistori, estarà integrat amb l'entorn i es conservarà la seva memòria històrica.

La consellera ha aprofitat la presentació del projecte per reivindicar la importància de la cultura i recordar els objectius de la renovació de l'espai de Sant Adrià del Besòs: construir un sistema cultural de referència, garantir els drets culturals de les persones, assegurar el present i el futur del català i reforçar l'audiovisual i la cultura digital.

Portes obertes a les Tres Xemeneies

L'antiga central tèrmica ja fa uns anys que està aturada i aquest setembre serà el primer cop a la seva història que es podrà visitar per dins. Al seu interior, encara es poden veure les vidrieres originals amb una vista panoràmica al mar i una de les sales de màquines dels anys 90 que també es podrà visitar. Tot i que l'espai no es convertirà en un museu, però sí que hi haurà cinc espais habilitats on hi haurà diverses exposicions i, fins i tot, un bar-restaurant.

TimeOut/Clara Clemente: Escales de les xemeneies
TimeOut/Clara Clemente: Escales de les xemeneies

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat