Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Llum BCN
Foto: Barcelona CulturaLlum BCN

Més visibilitat a les dones artistes i propostes internacionals: el més destacat del Llum BCN 2024

Un total de 40 instal·lacions lumíniques il·luminaran el Poblenou i els voltants de la plaça de les Glòries

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Com ja és tradició, el Poblenou i els voltants de la plaça de les Glòries es tornaran a omplir amb les 40 instal·lacions lumíniques del Llum BCN 2024. Enguany, l'esdeveniment d'arts lumíniques estarà dedicat a explorar la relació amb l'entorn, la situació mediambiental i l'impacte tecnològic.

Llum BCN
© Aleix Cruz

En aquesta edició participaran 13 artistes nacionals i internacionals, 15 escoles de disseny i arquitectura, 28 instal·lacions de llum, 11 propostes de l'Off Llum i 5 creacions dins de '+ Llum'. Fins al 4 de febrer podreu visitar les instal·lacions i, si no teniu temps per veure-les totes, n'hi ha algunes que no us podeu perdre.

 

Visibilitat a les dones artistes

Aquesta edició donarà una major visibilitat a l'obra de dones artistes. Una de les obres destacades és 'Range in between', de Jou Serra, que estarà instal·lada a la llanterna de L’Auditori i reflexionarà al voltant del binarisme i la identitat de gènere. També hi haurà creacions del col·lectiu britànic UVA, Elisa Storelli, Anna Ridler, Alba G. Corral, Gijs Coenen i Sofía Montenegro. 

Propostes internacionals

A més, dins de l'espai de '+ Llum BCN' també hi haurà instal·lades cinc propostes internacionals. Seràn obres dels artistes TAKK, Sofia Crespo, Chila Kumari, Nicky Assmann , Joris Strijbos, entre les quals també s'inclou la instal·lació al Yamaha Light Meeting Point de la plaça de Les Glòries. 

L'OFF LLum 

Per la ciutat trobareu repartides una desena d'obres que formen part del circuit lumínic OFF Llum. Algunes de les propostes venen de la mà de creadors com Darklight Studio + Inzist, Cerebralwaves, Agustina Palazzo, BeatMe Lab Studio i Júlia Rossinyol + Kevin Sake + Mercè Lledós, entre d'altres. Les instal·lacions d'OFF Llum les podreu veure en espais com la façana de Razzmatazz i la de FX Barcelona Film School.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat