Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Croquetes
Foto: Shutterstock Croquetes

Nou rècord de menjar croquetes: un jove de Múrcia se n'empassa 237 en menys de 3 hores

Valentín Carrasco ha superat la fita aconseguida per Patxi Bollos, l'any 1936, per només una croqueta de diferència

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Sabem que preguntar quina és la tapa i plat típic preferit d'algú pot portar controvèrsia: l'ensaladilla i les patates braves són alguns dels plats més repetits al rànquing. A la llista, però, mai falta qui hi afegeix les croquetes. A Barcelona podeu trobar desenes de bars on tastar-ne de tota mena; des de les clàssiques, com les de rostit o pernil, fins a d'altres més elaborades, com de botifarra negra amb poma.

Aquesta tapa no només és venerada a Barcelona, sinó que és una de les reines de la carta a tot l'Estat. N'hi ha locals que, com el Catacroquet barceloní, s'hi han especialitzat. És el cas de Solo de Croquetas, un restaurant de Madrid que n'elabora de tota mena, i que fa uns anys que celebra un concurs per posar a prova els comensals. En l'edició d'aquest any, Valentín Carrasco ha batut el rècord de menjar croquetes i se n'ha empassat 237 en dues hores i 55 minuts. En total, el jove de Múrcia s'ha menjat 5,94 quilograms de croquetes en menys de tres hores.

Concurs de croquetes
Foto: Solo de Coquetas

La segona posició ha estat per a Adrián Ortega de Valdemoro, un home de 31 anys que ha aconseguit cruspir-se 182 croquetes de 25 grams i ha arribat als 4,55 quilos. El tercer lloc ha estat per a Manuel Rodíguez, un canari de 26 anys que ha arribat a les 130 croquetes i als 3,25 quilos.

Un rècord del 1936

Carrasco ha superat el rècord que Patxi Bollos va establir el 1936, quan es va menjar 236 croquetes. Malgrat tenir la dada, no se sap gaire més sobre la seva figura, només que era basc i que treballava en una fàbrica de cervesa a Sant Sebastià. El rècord, però, no el va aconseguir en un concurs, sinó que Bollos havia d'entregar una comanda a un banquet de 236 croquetes que mai van arribar al seu destí. 

NO T'HO PERDIS: Els millors bars de tapes a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat