Paradoxa: aquest exemple de creativitat culinària aplicada a la patata brava ja és tot un clàssic, paradigma de la brava moderna: cilindres del tubercle dauradets i cruixents per fora, amb un interior amorosit amb una salsa rosa suau però saborosa, coronada amb llavors de sèsam negre, porradell i sal de Maldon. Sis delícies que esclaten a la boca i que, segons explica el seu inventor, el xef Toni Simoes, “no hem modificat en set anys”. En aquest temps, el preu només ha pujat un euro, i cada setmana despatxen unes 250 racions.
Ens atrevim a escollir les 22 millors racions de patates braves de Barcelona. Els puristes us decantareu per les receptes que passen de generació en generació als bars de tota la vida, mentre que molts altres descobrireu noves fórmules innovadores, però igual de delicioses. I si no us agraden les patates braves per allò del greix i el fregit, doncs escolta, aquí teniu les millors ensaladilles russes de Barcelona.
NO T'HO PERDIS: Les millors tapes de Barcelona