Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Nou tancament d'un comerç tradicional al Gòtic: adeu a l'Anamorfosis

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Els tancaments d'establiments amb anys d'història i ofici en els barris del Gòtic o Ciutat Vella ja no és novetat. Tot canvia, tot tanca, tot es transforma. Són botigues que van més enllà del servei que puguin oferir, són símbol, identitat i marca del barri. Tot i això no s'escapen de les maleïdes pujades de lloguer, com va ser el cas del bar Cosmos de la Rambla, o la breu i misteriosa mutació del restaurant Pitarra en un 'Irish Pub'. És tendència i decadència? No sempre.

Avui a la redacció ens ha arribat una història amb un final bonic i voluntari al bell mig del barri Gòtic. Parlem de la botiga d'antiguitats Anamorfosis i el seu imminent tancament que, en aquest cas, ni és tràgic ni és forçat. "Podria parlar que el barri ha perdut essència, dels robatoris i d'altres coses negatives, però tenir un negoci 33 anys en aquest barri m'ha donat moltes més coses positives que negatives, així que jo em quedo amb això", m'explica l'Anna Amorós, propietària del mític Anamorfosis.

Botiga Anamorfosis

33 anys d'una botiga-museu

Ubicada en l'estret carrer Baixada Santa Eulàlia i en uns ben aprofitats 150 m2, l'Anna i el seu marit van obrir l'any 1986 una botiga d'antiguitats especialitzada en aparells científics i tecnològics com gramòfons, màquines d'escriure, càmeres i telèfons del segle XIX. Un autèntic i agradable viatge per l'evolució tecnològica d'aquells aparells que ja han desaparegut del nostre dia a dia i han passat a ser peces de col·leccionista.

Després de 3 dècades d'amor al romàntic ofici del col·leccionista i ser una referència del barri Gòtic, l'Anna ha posat data al tancament definitiu de les seves portes. "El 12 o 13 de setembre seran els últims dies de la botiga, de moment ja vaig fent descomptes especials i, sobretot, truco a clients i amics de tota la vida per informar de la notícia", comenta una Anna entusiasta que ha pres la decisió perquè té altres projectes com l'obertura, ni més ni menys, del primer Museu de la Televisió a Espanya.

No és un altre final trist

"No és un final trist i m'emporto molts records bonics. Al cap i a la fi sóc una afortunada de poder-ho deixar en bones mans". La botiga, segurament sota un altre nom, reobrirà en forma de botiga d'objectes de disseny, artesanal i respectant l'estètica del local. "He tingut la sort de tancar una etapa per decisió pròpia i no motivada per un lloguer inassequible com passa a la majoria d'establiments". Després d'anys col·leccionant objectes ara és hora de guardar instants i anècdotes (amb final feliç) com la que li va passar l'any 2015 amb el robatori del valuós rètol de la botiga i que vam explicar a 'Time Out'.

© Timeout Barcelona

Sigueu clients habituals o l'acabeu de conèixer, ara és un bon moment per perdre's en aquesta petita botiga-museu del Gòtic. De pas coneixereu l'Anna, una apassionada de les antiguitats que us transmetrà en pocs minuts l'amor per l'ofici. L'Anamorfosis aviat serà una peça de col·leccionista del barri, d'aquelles que tot i desaparèixer sempre queden en el record de la gent i formen part de la història dels seus carrers. Fins sempre!


NO T'HO PERDIS: les botigues més maques de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat