Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Cabrera
Foto: La CabreraLa Cabrera

Obre a Barcelona una de les millors graelles argentines del món

La Cabrera de Gastón Riveira serveix la millor carn argentina possible segons el ritual de Buenos Aires

Iker Morán
Escrit per
Iker Morán
Publicitat

Barcelona no està mal servida de restaurants argentins ni de locals especialitzats en graella i carn. Però parlar de La Cabrera i de Gastón Riveira és posar nom propi a una cosa tan popular com la graella argentina. En plena expansió per tot el món, aquest restaurant del barri de Palerm a Buenos Aires –un clàssic a la llista 50 Best de Llatinoamèrica des de fa anys– ha arribat també a Barcelona.

És en l'enorme local que va ocupar el seu moment Mextizo (Diputació, 239) i que ara pot acollir fins a 140 comensals disposats a gaudir d'una autèntica graella argentina. Té tots els detalls que han convertit la casa original en gairebé una marca i alguna picada d'ullet local, com la incorporació de patates braves o algun peix a la carta.

L'ambient és elegant, però sobretot acollidor. Riveira ho defineix com una "casa de carns" però també com una "graella bistró", cosa que encaixa bé en aquesta filosofia d'estovalles a taula, un tracte pròxim i una proposta sense gaires complicacions. Encara que aquí ve per la carn, no és mala idea tastar les empanades. En aquests temps en què estan omnipresents, les de La Cabrera, amb bona massa i farcits de qualitat (espinac i mozzarella, de carn, d'humita…) ens poden servir de referència.

Expliquen i tallen les carns a sala amb el punt desitjat

Apostar pels clàssics talls argentins (entranya, bife…) és un encert segur. Però tampoc descarteu altres idees, com els lletons, un dels plats clàssics a la casa mare a Buenos Aires. O les milaneses, que queden pendents per a properes visites.

La Cabrera
Foto: La CabreraLa Cabrera

Al menjador expliquen cadascun dels talls, aconsegueixen el punt de cocció desitjat –fins i tot hi ha una imatge perquè no hi hagi dubtes– i fan el tall i servei a taula. Una mena de ritual en què les salses i guarnicions fredes i calentes, incloses de forma gratuïta al costat dels plats, formen part de la firma de La Cabrera i conformen una taula una mica caòtica per als no iniciats però molt generosa. A la carta de vins manen, és clar, els negres argentins, amb una bona selecció a copes.

El compte, per cert, arriba amb un altre dels segells de la casa. Riveira explica que això d'oferir un Chupa-Chups ho fa sempre des que va obrir el seu primer restaurant, quan amb prou feines tenia res per oferir als comensals de regal.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants argentins de Barcelona

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat