[title]
No cal que ningú ens convenci per sortir a menjar una pizza, però amb l’afegit de la celebració de la Pizza Week Spain Edition, les nostres cames haurien d’acostar-se soles a la trattoria decent més propera. Del 26 de maig al 2 de juny del 2025, diverses de les millors pizzeries de Barcelona oferiran menús especials, col·laboracions amb xefs de renom i esdeveniments temàtics que celebren la creativitat, el producte i la tradició italiana en format pizza. Aquestes són les propostes més destacades a Barcelona d’un macroesdeveniment organitzat a tot l’Estat per 50 Top Pizza.
Sartoria Panatieri (Provença, 330 i l’Encarnació, 51)

Escollida com la segona millor pizzeria del món el 2024 per 50 Top Pizza, Sartoria Panatieri ha preparat una col·laboració de nivell amb el mestre xocolater Jordi Roca (Casa Cacao, El Celler de Can Roca). Junts han creat una pizza dolça per a l’ocasió, elaborada amb xocolata artesanal. Aquesta proposta fusiona la tècnica de la pizza napolitana contemporània amb l’univers pastisser de Roca, i estarà disponible durant tota la setmana. Els beneficis es destinaran a la Fundació Poco Frecuente, que promou la recerca sobre malalties minoritàries.
Can Pizza (diverses ubicacions)
Can Pizza, coneguda pel seu estil lliure, creatiu i la seva alta qualitat a preu ajustat, ha dissenyat una pizza dolça en col·laboració amb Saray Ruiz, directora de l'Escola de Pastisseria de Barcelona. La recepta combina una massa cruixent, xocolata d’origen i tècniques d’alta pastisseria per oferir una versió gurmet de la pizza de postres. Amb el nom La Dolce Pizza, inspirada en Fellini, busca diluir les fronteres entre disciplines culinàries a favor del sabor i la sorpresa.
La Balmesina (Balmes, 193)
Una de les pizzeries més compromeses amb el producte ecològic i de proximitat. La Balmesina s’alinea amb Slow Food Barcelona per presentar un menú de pizzes especials elaborades exclusivament amb ingredients de temporada i d’origen local. Durant la Pizza Week, aposten per masses de fermentació llarga, formatges de granja catalana, embotits artesans i verdures ecològiques. Una celebració de la pizza com a vehicle de sostenibilitat.
Frankie Gallo Cha Cha Cha (Marquès de Barberà, 15)
Aquest local canalla i rock’n’roll organitza el divendres 30 de maig la Pizza Unlimited Party: cinc hores de barra lliure de pizza al tall, DJs en directe i molta disbauxa. La proposta vol atreure tant foodies com amants de la nit, i s’inspira en locals de Brooklyn i Berlín on la pizza és el combustible de la pista de ball. Busqueu-vos la vida a les seves xarxes per aconseguir invitació.
Punta (Enric Granados, 147)

Punta ha preparat un seguit de sopars a quatre mans amb xefs i pizzes convidades. El diumenge 1 de juny, per tancar la setmana, Marco Araimo, de Joia Pizza Bar (Tenerife / Londres), presentarà aquí un menú de cinc passes que explora la tradició napolitana amb plats com la montanarina amb gamba vermella de la costa catalana, stracciatella di bufala, alga i microalfàbrega; una pizza amb provola Sori de maduració lenta i pebre de Sichuan; i una altra amb ’nduja i llimona amalfitana. A més, una Joia Tonno e Cipolla amb ventresca de tonyina Balfegó, terra d’olives negres Taggiasche i fons de ceba rostida amb mantega. El sopar costa 35 euros, amb opció de maridatge mediterrani per 25 euros.
Gina Balmesina Pizza Bar (ubicació no especificada)
El projecte germà de La Balmesina s’afegeix a la setmana pizzera amb un menú centrat en ingredients d’alta qualitat, massa de llarga fermentació i opcions veganes. La seva filosofia gira entorn de la sostenibilitat, el producte ecològic i els vins naturals, amb una carta pensada per a un públic jove, urbà i exigent. Max Morbi, capo de la pizza a Barcelona, oferirà un menú degustació a quatre mans amb el viticultor i mestre formatger Francesco Cerutti per 36 euros, amb maridatge de vins naturals Partida Creus.
L’Antica Pizzeria Da Michele (Consell de Cent, 336)
Famosa per reproduir fidelment la recepta tradicional de la pizza napolitana tal com se serveix al seu local original de Nàpols, Da Michele ha creat una pizza especial inspirada en l’època borbònica de Nàpols, quan la cort espanyola tenia influència al sud d’Itàlia. La proposta és un homenatge històric i gastronòmic a les arrels compartides entre ambdós països.
Arte Pizza BCN – Focacceria Bistró (Garcilaso, 182)
Aquesta pizzeria ha ideat un maridatge exclusiu entre les seves pizzes artesanes i una selecció de cerveses italianes Amarcord. La combinació permet explorar com les notes amargues, torrades i afruitades de la cervesa realcen els sabors del tomàquet San Marzano, la mozzarella fior di latte o l’oli d’oliva verge extra.
Pizzeria Da Nanni (Rec, 30)
Amb una clara inspiració italiana però amb voluntat d’integrar ingredients locals, Da Nanni presenta durant la Pizza Week un menú degustació que recorre diferents regions d’Itàlia amb producte català. Des de pizzes amb botifarra de perol fins a versions reinterpretades amb calçots confitats, aquesta casa aposta pel mestissatge.
Standard Sourdough Pizza & Salads (Buenos Aires, 28)
Amb massa mare com a base de totes les seves pizzes, aquesta pizzeria de l’Eixample proposa una pizza fora de carta que s’acompanya d’un còctel especial anomenat The White Cat, amb vodka, gingebre i llima. La barreja entre pizza i cocteleria és un clàssic que funciona molt millor que aquell drama de maridar hamburgueses amb gin-tònics.
Trafalgar Pizza & Cocktail Club (Trafalgar, 19)
Més del mateix (en el bon sentit). Durant la Pizza Week, aquest espai que combina cuina italiana i cocteleria contemporània ha dissenyat un menú especial que integra pizza gurmet i còctels d’autor. El resultat: una vetllada on cada maridatge té tot el sentit.
Podeu consultar aquí tota la programació per dies a Barcelona.
NO T’HO PERDIS: Les millors pizzeries de Barcelona