Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Rafa Peña al Gresca
Foto: Iván Moreno Rafa Peña al Gresca

Rafa Peña del Gresca guanya el Premi Nacional de Gastronomia 2023

Nil Dulcet, del restaurant Compartir Barcelona, és el Premi Revelació

Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Rafa Peña, copropietari del restaurant Gresca, ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Gastronomia 2023, el màxim guardó que entrega l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. Nil Dulcet, xef i copropietari del restaurant Compartir Barcelona, ha aconseguit el Premi Revelació; Pablo Sacerdotte, del restaurant Cocina Hermanos Torres, el Premi Cap de Sala, i el xef José Andrés ha estat reconegut amb el Premi Especial de l'Acadèmia.

El periodista Marc Casanovas ha rebut el Premi Nèstor Luján de Periodisme Gastronòmic per l'article 'La resistència de l'última subhasta cantada de peix a Catalunya', publicat a 'La Vanguardia'.

El Premi Especial reconeix la contribució d'Andrés a la gastronomia, així com la tasca a través de l'ONG impulsada per ell World Central Kitchen, que dona resposta a necessitats alimentàries en situacions d'emergència arreu del món.

Els guanyadors dels Premis Nacionals de Gastronomia són el resultat d'un procés de votació secret que els acadèmics fan al llarg de l'any. L'Acadèmia selecciona els cuiners, professionals, institucions o col·lectius per l'excel·lència en la seva tasca i per l'aportació a la cuina i a la gastronomia del país.

A parer de Carles Vilarrubí, president de l'acadèmia, la cuina catalana és una part "fonamental" de la cultura del país que "respon a la passió, professionalitat i al compromís" amb l'entorn, la pagesia, la ramaderia, la pesca i el sector vitivinícola. 

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat