Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Reprogramacions i ajudes econòmiques per a la cultura de Barcelona

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

L'alcaldessa Ada Colau i el tinent d'alcaldia de cultura Joan Subirats han presentat un decàleg de mesures per pal·liar els efectes del coronavirus en el teixit cultural i per ajudar un sector que es considera "bàsic i essencial" per la bona salut de la ciutat.

Sant Jordi encara no té data fixada, però l'Ajuntament s'ha compromès amb la Cambra del Llibre i la resta d'implicats en la diada per facilitar els permisos necessaris per a la pacificació de carrers i avingudes de la ciutat amb l'objectiu de celebrar la jornada. "Sant Jordi es farà més tard, no podrà ser a l'abril, però serà un dia del llibre espectacular i sense precedents", ha dit Ada Colau.

Sobre el calendari i els esdeveniments programats per a la primavera i estiu, l'Ajuntament aposta per reprogramar les diferents cites al calendari. En aquesta línia, Subirats ha informat que es treballa de forma coordinada amb esdeveniments com Primavera Sound i Sónar, entre d'altres, per "reprogramar-los en cas que sigui necessari, mirant d’evitar qualsevol cancel·lació", ha explicat Subirats.

Es mou de dates el festival infantil Món llibre, que acolliran el CCCB i el MACBA el 20 i 21 de juny, i el Grec 2020 s'allargarà fins a l'agost per facilitar les reprogramacions; a banda, el festival d'estiu de Barcelona inclourà produccions locals i nacionals que s'hagin cancel·lat entre el 15 de març i fins al 30 d'abril (podria ampliar-se el marge en funció de com evolucioni la situació d'emergència). En la mateixa línia es reprogramaran els espectacles al carrer de 'Dansa Quinzena metropolitana' que han estat cancel·lades, encabint-les en el marc del Grec, el programa Districte cultural i altres programes municipals.

En clau econòmica, l'Ajuntament ha anunciat la convocatòria d'una subvenció extraordinària d'1 milió d'euros, sobretot destinada a estructures vinculades a la cultura de base (teatres de proximitat, espais de creació, cooperatives culturals) i el reforç de les subvencions de l'IBI. També es preveu avançar els caixets de les programacions posposades mentre sigui vigent l'estat d'alarma, i una partida d'un milió d'euros per incrementar el fons de les biblioteques per així donar suport a les llibreries de Barcelona.  

A la vegada, es demanarà a l'Estat de reduir l'iva cultural al tipus mínim (que sigui del 0% com en l'educació) fins al desembre de 2020. L'Ajuntament vol treballar de forma coordinada amb la Generalitat per canalitzar les accions en l'àmbit de cultura i proposa tancar un acord amb l'Institut Català de finances per obrir línies de microcrèdit a interès baix per ajudar petites i mitjanes empreses culturals. 

No t'ho perdis: propostes per gaudir de la cultura en streaming.

Últimes notícies

    Publicitat