Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Sushi d'alta cuina en una bodega de barri de Sant Antoni

Grados Sushi és la nova línia de negoci de la Bodega Chiqui, un bar clàssic obert l'any 1959

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Fa uns anys, ens va assolar aquella dèria d'obrir negocis híbrids en què la llibreria-restaurant en va ser el màxim exponent (i la màxima ridiculesa, la tintoreria-restaurant clandestí, crec que en Quim Monzó arran d'allò va dir que s'esperava per a un dia d'aquests una fleca-prostíbul). 

Ara bé, hi ha vegades en què una mixtura de models encaixa com una sabata feta a mida en un peu fatigat. Com per exemple, el que us presentem avui: Grados Sushi, un restaurant de sushi –de moment per emportar– que s'ha instal·lat al Bar Bodega Chiqui, un clàssic del vermut i l'aperitiu de Sant Antoni, obert l'any 1959.

La Sònia Riasol, tercera generació del Bar Bodega Chiqui, explica que ella i la seva parella, el 'sushimaster' Douglas Alves, "havien anat al Japó i havíem vist que alguns dels millors llocs de sushi eren bars a peu de carrer, llocs que no distaven tant de la Chiqui. I arran del confinament se'ns va acudir començar a oferir sushi per emportar a la bodega". Els veïns de Sant Antoni que recollien menjar per emportar van començar, "tímidament", a marxar a casa amb caixes de ngiris i makis. 

Grado Sushi
Foto: Grado Sushi-Miquel MillánGrado Sushi

En la primera desescalada, quan van reobrir, les dues ofertes van conviure d'una manera molt natural: una família venia a fer el vermut i una senyora gran demanava un variat de seitons i navalles i els fills uns ngiris de salmó i tonyina, per exemple. "El sushi és un menjar bo i directe, i en un local així es pot gaudir igual de bé que en una taverna d'aquelles de fusta minimalista", explica Riasol. 

I la veritat és que sí. El marbre, la pota de ferro i la fresqueta de la bodega amb bótes escau d'allò més al sushi, que es reincorporarà de nou quan el Bar Chiqui reobri. I el que prepara Alves (amb experiència a l'Ikinaba i a la Tunateca, a les ordres de Hideki del Koy Shunka ) és boníssim. "Només faig servir tonyina Balfegó, i m'agrada el sushi clàssic, res de formatge crema", explica. En tasto: els talls són precisos, nets i plens de sabor, i el peix fresc va sobre una base d'arròs del Delta fi, solt i ben aglutinat, quelcom que a vegades falla en el sushi d'alta gamma. I a preus de barri: variat de cinc ngiris a 8,50 € (tots boníssims, però els de corbina amb un xic de yuzu i el d'anguila són de traca). Els podeu encarregar al T. 93 325 08 33 i wats 677 88 15 06 i passar-los a recollir a Vilamarí 29 (també us els porta a casa, amb un lleuger recàrrec, un 'rider' de motxil·la groga).

NO T'HO PERDIS: El millor sushi a per emportar i a domicili 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat