Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Banquet
Foto: Banquet Banquet

Torna a Barcelona el xef emblema de l'slow food català

Sergi de Meià acaba d'obrir Banquet al Raval, a un pas de la Rambla

Ricard Martín
Iker Morán
Editat per
Ricard Martín
Escrit per
Iker Morán
Publicitat

Sergi de Meià torna a Barcelona. El xef d'Esplugues de Llobregat, co-fundador de l' 'slow-food' a Catalunya, ha encapçalat tota mena de projectes: Monvínic, Fastvínic, Fishh! i el seu restaurant homònim en dues adreces diferents. I aquesta vegada retorna amb tots els luxes: reivindicant la cuina pròpia de la Barcelona en un local espectacular al Raval. En un lloc tant privilegiat com complex: Pintor Fortuny amb cantonada Xuclà, a un pas de la Rambla. 

L'espai de l'enyorat Sagarra –que després de vint anys va tancar les portes el 2020, per culpa de la pandèmia– ara acull el nou Banquet (Pintor Fortuny, 5). Un restaurant amb ànima de bar elegant i clàssic, que a tres passes de la Rambla vol ser un oasi per als locals i visitants que busquin bona cuina, plat fondo i receptes de tota la vida, també amb una barra on esmorzar un bon entrepà.

Bunyols d'escarola de Banquet
Foto: BanquetBunyols d'escarola de Banquet
Cuina de Barcelona a un pas de la Rambla

De Meià està entusiasmat amb un projecte de "cuina barcelonina a base de plats que formen part de la història gastronòmica de la ciutat". L'arròs a la milanesa (amb salsitxa), els canelons a la barcelonina, o les bombes de la Barceloneta conviuen amb altres clàssics catalans com els caragols fregits, bacallà a la llauna amb mongetes del ganxet o el conill a l'empordanesa. Cal fer una menció especial als bunyols d'escarola, un clàssic de Menorca quasi inèdit per aquí.

Arròs a la milanesa
Foto: BanquetArròs a la milanesa

"Això és cuina popular i a preus populars", argumenta el cuiner. Sobretot si tenim en compte el lloc i l'espai. I sorprèn molt gratament la carta de vins, interessant i també amb preus controlats. Els platets de la barra (peus de porc, cap i tripa amb cigrons, pâté en croûte…) van a uns més que correctes 10 euros, les truites a 6 i els entrepans entre 6 i 12 (hi ha temptacions com un biquini de bull negre, pinyons i ceba confitada!). Acaben d'obrir, i el rodatge permetrà llimar alguns detalls de sala perquè l'experiència sigui rodona. 

NO T'HO PERDIS: La millor cuina catalana de Barcelona 

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat