Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Llega OUIGO
FOTO: ShutterstockLlega OUIGO

Tot el que has de saber de l'AVE 'low cost' Ouigo: preus, horaris, ofertes, trajectes

Aquest dilluns han arribat els primers passatgers del trajecte Barcelona-Madrid a la ciutat

Escrit per
Miquel Blanes
Publicitat

Ha arribat el dia: Ouigo, el primer servei de trens d'alta velocitat de baix cost a Espanya, ha començat avui la seva activitat. El nou operador francès trenca amb el monopoli històric de Renfe i d'ara endavant cobrirà el trajecte Barcelona-Madrid amb tarifes a partir de 9 €. La companyia ja fa temps que anuncia la seva estrena al país amb promocions tan temptadores com la del passat mes de setembre, quan va posar a la venda 10.000 bitllets a la venda per 1 €, o la més recent amb viatges de llarga distància a menys de 10 euros. Però darrere aquestes campanyes de presentació, quins serveis ofereix Ouigo? Com són aquests trens? Amb quina freqüència fan parada a Barcelona? 

Què és Ouigo?

Ouigo és el nom del servei de trens d'alta velocitat de baix cost de SNCF, l'empresa francesa equivalent a la Renfe espanyola. Aquest servei va néixer l'abril de 2013 inspirat en el model de negoci de les aerolínies 'low cost'. El seu èxit ha fet que durant els vuit anys que porta operant s'ampliï el servei cada cop a més ciutats franceses. Ara, gràcies a la liberalització del sector del ferrocarril, arriba també a Espanya.

Cinc viatges diaris per sentit

A les 6.45 h del matí ha sortit el primer tren a Sants i, des d'Atocha, ha sortit el primer comboi a les 7.05 h. Aquest trajecte es repetirà cinc cops al dia en cada sentit. D'aquests, dos faran el trajecte directe, dos pararan a Saragossa i un ho farà a Tarragona. Els viatges directes faran el seu recorregut en 2 hores i 30 minuts, mentre que els que fan parada trigaran 15 minuts més. Cada tren podrà albergar més de 500 viatgers.

  

Les diferents tarifes

La tarifa bàsica, de 9 €, inclou l'equipatge de cabina i un de mà. Ara, si vols afegir un equipatge extra es pot fer per 5 € més. I si vols anar més còmode que ningú, per 9 € més pots contractar la tarifa d'Ouigo Plus, amb seient XL, una peça d'equipatge addicional i un sistema d'entreteniment multimèdia per amenitzar el viatge.

Si et surt un imprevist, podràs canviar l'hora i la data del teu trajecte per 7 €, encara que ho facis durant les últimes 24 hores. Els nens de 3 anys o menys viatgen gratis i les mascotes tenen un suplement de 10 €. 

Els trens Ouigo per dins

El passat març vam poder veure les primeres imatges dels trens Ouigo per dins. Es tracta de combois de doble altura on s'accedeix al pis superior per unes escales i permet gaudir de les vistes des d'una altra perspectiva. 

Pel que fa als serveis a bord, els trens compten amb cafeteria i un sistema d'entreteniment amb pel·lícules, sèries, animacions, podcast, revistes i jocs a la disposició del viatger.

Interior del piso de arriba con los asientos XL
Hervé G

Avlo, la competència de Renfe arriba al juny

Renfe també s'ha sumat a l'oferta d'AVE de baix cost amb Avlo, un servei que s'inaugurarà el 23 de juny. Els primers bitllets es van posar a la venda el passat març i les tarifes seran d'almenys 15 € per als viatges compresos entre el 23 de juny i el 31 d'agost, i des de 7 € a partir de l'1 de setembre.

NO T'HO PERDIS: 18 escapades genials per fer en FGC des de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat