Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tots els teatres de Barcelona tanquen pel coronavirus

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Les mesures anticoronavirus del govern que insten a prohibir els espectacles de més de 1.000 espectadors i a reduir l'aforament a un terç de la seva capacitat a les sales de menys de 1.000 butaques han obligat la majoria de teatres de la ciutat a abaixar la persiana fins a almenys el 26 de març.

No han tancat tots, però sí els més grans com el Tívoli, el Coliseum, el Victòria, el TNC, el Teatre Lliure, el Romea o el Mercat de les Flors. Això vol dir que suspenen el que s'hi estava fent i les obres que s'havien d'estrenar en els propers dies, com 'La gavina', 'T'estimo si he begut', 'RRR' o 'Eva contra Eva'. En alguns casos, es tracta d'ajornament, en d'altres de cancel·lacions en tota regla. Els teatres, tots, estan estudiant si resituen per més endavant el que no poden oferir o ho suspenen per sempre.

La Sala Beckett, l'Almeria Teatre, el Tantarantana, l'Antic Teatre i l'Aquitània, que s'havien resistit a tancar, al final han cancel·lat o ajornat tota la seva activitat.

L'Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca) ha emès un dur comunicat en el qual critica la manera d'actuar del govern: "Sense cap preavís -diuen-, sense cap reunió prèvia per mirar de minorar les greus conseqüències que representa aquest tancament per la nostra activitat. Sense escoltar al sector per tenir-lo al costat en aquests moments tan difícils per un govern, i poder col·laborar en aplicar la mesura buscant les millors fórmules progressives per facilitar la implementació d’uns protocols que no són gens fàcils de preparar. L'Adetca aplega 52 teatres i productores. Calcula que perdran 2 milions d'euros.

La patronal teatral diu que les conseqüències de la mesura "són d’una gravetat sense precedents" i per això demana un pla de xoc a la conselleria de Cultura i a l'Ajuntament de Barcelona coordinat amb el ministeri de Cultura, entre els quals hi hauria d'haver "crèdits per pal·liar la tresoreria que representarà no rebre cap ingrés en 15 dies i tornar els diners de la venda anticipada de les activitats suspeses, ajuts a l’activitat no executada i a les estructures i modificació de normatives per no revocar subvencions i per facilitar els requisits de justificació". L'Adetca també demana una gran campanya de promoció del teatre un cop hagi passat la pandèmia.

NO T'HO PERDIS: Activitats culturals cancel·lades o ajornades pel coronavirus a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat