Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Moe Aljaff, Laila Bazahm i Juliete Larouy al Raval de Texas
Foto: El Raval Restaurant Moe Aljaff, Laila Bazahm i Juliete Larouy al Raval de Texas

Triomfa a Texas un restaurant que ret homenatge al Raval

El Raval Restaurant és de la xef Laila Bazahm, qui va tenir el Hawker 45 a l'Eixample

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Si us diuen Texas, potser el primer que us ve al cap són barrets de vaquer, pous de petroli i aquella frase de la pel·lícula 'Full Metall Jacket' de Kubrick: pensareu en un lloc desèrtic, ple de 'rednecks' amb carnet de l'Associació Nacional del Rifle. I en part teniu raó. Només en part, perquè Austin, capital de Texas, en els darrers anys s'ha convertit en una de les ciutats més 'cool' i més de moda dels Estats Units: un lloc que té una escena festivalera exuberant –del festival South by Southwest es nodreixen les programacions 'hípsters' de mig món– plena d'art, disseny, gastronomia d'arreu del món i botigues vintage. No tan diferent de Barcelona, vaja. 

I a Austin, Texas, ho està petant El Raval Restaurant & Tapas Bar de la Laila Bazham, un establiment que va obrir el passat maig com a homenatge al barri de Barcelona i està entre els llocs més exitosos d'Austin: nominat a Millor Nou Restaurant de l'Any, Millor Xef Emergent, Millor Carta de Vins i Millors Còctels Creatius en els premis del diari 'Austin Chronicle'.

El Raval Restaurant de Texas
Foto: El Raval RestaurantEl Raval Restaurant de Texas

Bazham és una vella coneguda per als barcelonins: aquesta xef d'origen filipí va tenir el Hakwer 45, un magnífic local informal que fusionava la cuina de carrer del sud-est asiàtic amb la d'Amèrica Llatina. Ara, al Raval de Texas, "celebra les diverses influències culturals de l'icònic barri barceloní. Ens centrem en la cuina espanyola, però incorporem espècies del nord d'Àfrica, Orient Mitjà i Àsia", explica. 

I poca broma, que la carta de cocteleria i de vins a copes és obra d'un parell dels millors 'barmen' del món: en Moe Aljaff i la Juliette Larruy dels Two Schmucks, que van portar aquesta barra del Raval al número onze dels millors bars del món i l'endemà van dimitir. Aquesta no és l'única connexió amb Catalunya: El Raval ocupa l'espai que va deixar el Bar Lata del xef Daniel Olivella (Vilafranca del Penedès, 1961), que el 1979 va arribar als Estats Units per estudiar música i ha acabat essent un referent de la cuina catalana tradicional al país nord-americà

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants del Raval 

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona  amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions de lleure i cultura de la ciutat 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat