Notícies

Un bar com a Brooklyn però a Poblenou (i amb còctels i hamburgueses a preus populars!)

Una parella de Poblenou ha obert Henry's Bar, una cocteleria que reprodueix el model del bar de barri d'Estats Units

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Henry's BCN
Foto: Irene Fernández Henry's BCN
Publicitat

Com a veí de Poblenou, em passa sovint: vas cercant un lloc per esmorzar o prendre un cafè, i caus de cap en una cafeteria o bar de disseny impecable, cafè d'especialitat i bikinis a 6,30, on una petita multitud d''expats' (és a dir, immigrants occidentals amb diners) beu i mastega amb entusiasme. Davant la perspectiva de deixar-te quatre euros en una canya o sis en cafè-croissant, un decideix cercar un bar manolo. I mira, amb el que em vaig topar va ser amb Henry's Bar (Llacuna, 92), una cocteleria i bar d'hamburgueses que, tot i que sembla sortit directament de Brooklyn o The Bowery, és un negoci fundat per un fill de Poblenou, en Carles Vélez, i la seva parella, la britànica Sen Enver.

La parella va obrir Henry's Bar a finals de l'estiu passat, i aquesta és la seva versió del 'dive bar' d'Estats Units, és a dir, el que aquí coneixem com a bar de barri o bar manolo, "un lloc d'aquells on tant et fan un entrepà com et posen una cervesa o un còctel", explica Vélez. I de fet, abans ja hi havia un bar de tota la vida, del qual han conservat una bonica barra de metall. L'interior de Henry's és bonic fins a dir prou i té un punt d'acollidora sordidesa que recorda les sèries de David Simon (ja sabeu, 'The Wire' i 'Deuce'): sofàs de cuir taronja, llum vermella, una bola de discoteca, cadires de fòrmica... 

La història podria ser un bon argument de comèdia romàntica: quan tenien vint anys, Enver i Vélez es van conèixer perquè treballaven en bars de Nova York, un davant de l'altre. I van passar-se una quinzena d'anys viatjant pels Estats Units treballant en l'hostaleria, en bars, restaurants i cocteleries. I ara han tornat a casa per muntar el seu bar: "Volem que et sentis com a casa, que vinguis, seguis a la barra i parlis amb nosaltres. Perquè als Estats Units els pisos són petits i la gent fa molta més vida al bar que aquí", explica Vélez. 

A Estats Units la gent passa més estona al bar que a casa, i volem que et sentis com a casa 

Enver se sent orgullosa d'una carta de còctels d'autor on el guarniment de la copa és auster i molt dirigit cap al sabor de creacions com un Smoking Melon, encreuament fumat i retro del Japó i Mèxic amb licor de meló, mezcal, cogombre, yuzu i llimona. "Tots els infusionats i clarificats els fem nosaltres", puntualitza la 'bartender', que és capaç d'inventar-se coses com un Tommy –versió en còctel de la sopa Tom Yam vietnamita!– (però si demanes un whisky sour  o qualsevol altre clàssic, cap problema). 

Harry's BCN
Foto: Irene FernándezHarry's BCN

Les canyes estan ben tirades (a 1,90!), hi ha 'happy hour' de còctels de Spritz i frozen margarites a 5 euros (de dilluns a divendres de 16 a 20 h) i també cuinen unes 'smash burgers' fetes amb 'entraña' ben picadeta tremendes i bé de preu, que no passen de nou euros.

Henry's Bar
Foto: Henry's BarHenry's Bar

Tot plegat els situa en una franja de barri que corrobora la seva bonica terrasseta amb gandules de platja (que es van fer portar de Florida per correu!) i que els divendres a la tarda és a petar. "Aquest és un lloc molt casolà i si t'hi fixes té molt a veure amb llocs del barri de tota la vida com el Bar Mónaco", diu content Vélez.

Doncs benvinguts al vostre nou bar favorit. 

NO T'HO PERDIS: Les millors cocteleries de Barcelona 

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat