[title]
Com a veí de Poblenou, em passa sovint: vas cercant un lloc per esmorzar o prendre un cafè, i caus de cap en una cafeteria o bar de disseny impecable, cafè d'especialitat i bikinis a 6,30, on una petita multitud d''expats' (és a dir, immigrants occidentals amb diners) beu i mastega amb entusiasme. Davant la perspectiva de deixar-te quatre euros en una canya o sis en cafè-croissant, un decideix cercar un bar manolo. I mira, amb el que em vaig topar va ser amb Henry's Bar (Llacuna, 92), una cocteleria i bar d'hamburgueses que, tot i que sembla sortit directament de Brooklyn o The Bowery, és un negoci fundat per un fill de Poblenou, en Carles Vélez, i la seva parella, la britànica Sen Enver.
La parella va obrir Henry's Bar a finals de l'estiu passat, i aquesta és la seva versió del 'dive bar' d'Estats Units, és a dir, el que aquí coneixem com a bar de barri o bar manolo, "un lloc d'aquells on tant et fan un entrepà com et posen una cervesa o un còctel", explica Vélez. I de fet, abans ja hi havia un bar de tota la vida, del qual han conservat una bonica barra de metall. L'interior de Henry's és bonic fins a dir prou i té un punt d'acollidora sordidesa que recorda les sèries de David Simon (ja sabeu, 'The Wire' i 'Deuce'): sofàs de cuir taronja, llum vermella, una bola de discoteca, cadires de fòrmica...
La història podria ser un bon argument de comèdia romàntica: quan tenien vint anys, Enver i Vélez es van conèixer perquè treballaven en bars de Nova York, un davant de l'altre. I van passar-se una quinzena d'anys viatjant pels Estats Units treballant en l'hostaleria, en bars, restaurants i cocteleries. I ara han tornat a casa per muntar el seu bar: "Volem que et sentis com a casa, que vinguis, seguis a la barra i parlis amb nosaltres. Perquè als Estats Units els pisos són petits i la gent fa molta més vida al bar que aquí", explica Vélez.
A Estats Units la gent passa més estona al bar que a casa, i volem que et sentis com a casa
Enver se sent orgullosa d'una carta de còctels d'autor on el guarniment de la copa és auster i molt dirigit cap al sabor de creacions com un Smoking Melon, encreuament fumat i retro del Japó i Mèxic amb licor de meló, mezcal, cogombre, yuzu i llimona. "Tots els infusionats i clarificats els fem nosaltres", puntualitza la 'bartender', que és capaç d'inventar-se coses com un Tommy –versió en còctel de la sopa Tom Yam vietnamita!– (però si demanes un whisky sour o qualsevol altre clàssic, cap problema).
![Harry's BCN](https://media.timeout.com/images/106071621/image.jpg)
Les canyes estan ben tirades (a 1,90!), hi ha 'happy hour' de còctels de Spritz i frozen margarites a 5 euros (de dilluns a divendres de 16 a 20 h) i també cuinen unes 'smash burgers' fetes amb 'entraña' ben picadeta tremendes i bé de preu, que no passen de nou euros.
![Henry's Bar](https://media.timeout.com/images/106071754/image.jpg)
Tot plegat els situa en una franja de barri que corrobora la seva bonica terrasseta amb gandules de platja (que es van fer portar de Florida per correu!) i que els divendres a la tarda és a petar. "Aquest és un lloc molt casolà i si t'hi fixes té molt a veure amb llocs del barri de tota la vida com el Bar Mónaco", diu content Vélez.
Doncs benvinguts al vostre nou bar favorit.
NO T'HO PERDIS: Les millors cocteleries de Barcelona