Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
L'escudella i carn d'olla de Va de Cuina
Foto: Va de CuinaL'escudella i carn d'olla de Va de Cuina

Un dels grans xefs de Catalunya planta cara al ramen amb l'escudella

En Jordi Vilà és a punt d'obrir Va de Cuina, una botiga de menjar per emportar a Sant Antoni

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Una conversa recurrent a l'hora de parlar de menjar és la reivindicació del pa amb tomàquet i l'escudella en contraposició al brunch i el ramen. I ara, un dels principals xefs de Catalunya ha decidit passar a l'acció: en Jordi Vilà, que és a punt d'obrir la botiga de menjar per emportar Va de Cuina a Sant Antoni –Comte Borrell, 54, la segona després de Sarrià– aprofita l'obertura del negoci per posicionar-se a favor de l'escudella i carn d'olla i potenciar-la per davant dels caldos asiàtics.

I una manera de fer-ho és convertir-la en menjar per emportar i portar-la al carrer. El plat estrella de Va de Cuina –que obrirà entre el proper dijous o divendres– és l'Escudella Street, una escudella catalana i cuinada per emportar. Feta al foc durant 15 hores, conté pollastre, careta, cap de llom i jarret, os salat i sagí, col, cigrons i pilota, naps, xirivies i pastanagues, patata i ceba i, per descomptat, galets. "Escudella street 1 - Ramen 0", diu sorneguer Vilà. 

Fins i tot al nostre país som l'aspirant i ens hem de reivindicar davant l'èxit forà

No és que el xef abomini el ramen. Fer la broma de partir de futbol de ramen contra escudella "és una constatació que fins i tot al nostre país, només som l’aspirant. A peu de carrer, a la ciutat, qui ha de reivindicar-se davant l’èxit forà som nosaltres. I, posats a triar, preferim l’escudella. Perquè, al capdavall, un ramen té molt d’escudella i una escudella molt de ramen", reflexiona i reivindica. Altres plats que hi trobareu són samfaina, fricandó, canelons, macarrons, escabetxos, terrines, cremes d’hivern i tot el receptari català propi de la temporada. 

Els macarrons a la barcelonina d'en Jordi Vilà
Foto: Scott ChasserottEls macarrons a la barcelonina d'en Jordi Vilà

 Vilà, estrella Michelin i Premi Nacional de Gastronomia el 2021, al Va de Cuina presumeix de "fer una cuina artesanal. Cuinem de la mateixa manera que ho fem per a la gent que estimem. Una cuina catalana desacomplexada i sexy". I com que "no juguem a la lliga de les grans produccions industrials, això ens permet elevar els estàndards de qualitat", assegura.

NO T'HO PERDIS: La millor cuina catalana de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat