Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Azul Rooftop
Foto: Iker Morán Azul Rooftop

Un xef Michelin reobre el que va ser el restaurant de Piqué i Shakira i té una de les millors vistes de Barcelona

Romain Fornell comanda Azul Rooftop a l'hotel W, amb cuina mediterrània d'alta volada

Iker Morán
Escrit per
Iker Morán
Publicitat

Que un restaurant es presenti com a aspirant a "local de moda" o "place to be" fa una mica de por. Sabem de sobres que darrere d'aquestes cartes de vegades s'hi amaga una proposta gastronòmica mediocre perquè, al cap i a la fi, allò que importa és l'ambient i les vistes i que sigui bonic, i el que arribi al plat és gairebé el menys important.

En el cas de l'acabat d'obrir, Azul Rooftop (Pg. de Joan de Borbó, 101. 937 14 06 95) tranquil·litza saber que el projecte arriba de la mà de Romain Fornell, estrella michelin amb Caelis. El xef, especialment actiu els darrers anys amb una desena de restaurants del seu grup Goût Rouge, com La Plasshola, pren les regnes del que fos Blue Spot. Sí, aquell famós restaurant de Piqué i Shakira amb Grupo Tragaluz que va tancar durant la pandèmia i no va tornar a obrir. 

Així que la privilegiada localització a la Barceloneta, amb terrassa i menjadors amb vistes espectaculars sobre la ciutat, el port i la costa, ja són ben coneguts. La filosofia és similar, encara que ara la decoració de l'immens i lluminós local sembla un punt més elegant, d'acord amb el que ha passat a la carta. I amb un tiquet que ràpidament passa dels 80 euros. 

Azul Rooftop
Foto: Azul RooftopAzul Rooftop

La cuina mediterrània, amb picades d'ullet afrancesada que tan bé maneja Fornell, s'articula aquí al voltant de carns i peixos a la brasa. No hi ha gaire misteri: excel·lent producte i també bons acompanyaments que fan que servei i emplatat llueixi: són sensacionals els pebrots de vidre que acompanyen el peix i les patates fregides casolanes de la carn. Turbot, rap negre, secret ibèric, o 'wagyu' de Burgos (que bona la cecina que també preparen amb ell, per cert) conformen les propostes d'aquesta part de la carta.

Aquest turbot seria exquisit també en un soterrani!
Foto: Iker MoránAquest turbot seria exquisit també en un soterrani!

Els qui busquin menjar una mica menys clàssic, ho trobaran en l'escórpora fregida amb maionesa de 'chipotle' (molt cruixent, se serveix i es menja sencera). I l'amanida de remolatxes amb burrata i festuc també són encerts segurs. No hi falten ostres, gambes de Palamós, un parell d'arrossos, bistec tàrtar o, per a un pica-pica de nivell, pernil, croquetes, ous ferrats amb pèsols del Maresme, gaspatxo, o musclos.

El menjar d'Azul Rooftop no desmereix la seva ubicació brutal

Aquesta és una carta sense gaires complicacions, però molt polivalent. Com el lloc: que compta amb diversos menjadors, terrassa, i reservats, cosa que, sens dubte, també és tot un repte per a l'equip de sala. Menció a part mereix la cocteleria, que no només es proposa per acompanyar el menjar, sinó també com a un espai amb personalitat pròpia. Pel que hem pogut veure i beure, la cosa no va només de vistes i estil: a l'altra banda de la barra estan a l'altura de les circumstàncies. Mai més ben dit.

El proper local de moda aquesta temporada? El temps ho dirà. De moment, podem parlar d'una cuina excel·lent i algunes de les taules amb les millors vistes de la ciutat. No és un mal començament.

NO T'HO PERDIS: Tota la informació sobre el Time to Eat Fest 2023

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat