Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
resaca

10 remeis contra la ressaca!

Heu tingut una nit mogudeta? Aquí teniu consells, idees i trucs per prevenir i també afrontar els temuts efectes del dia després

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

Després d'un dia terrorífic amb ressaca segur que més d'un cop heu pensat "mai més". Millor que això és seguir uns consells que el nutricionista HegoiSegurola ens ha donat per redactar aquest article i així evitar els temuts efectes de l'alcohol. Us heu d'hidratar, menjar, seguir uns ritus abans de ficar-vos al llit...

NO T'HO PERDIS: llocs per menjar sa i recuperar-se dels excessos

1. L'excès, mare de totes les ressaques

No ens enganyem: no existeixen els remeis miraculosos i és força improbable que, per molt que confiem en els avenços farmacèutics, inventin el Resakil Forte. L’única forma d’evitar una ressaca monumental és, si descartem l’opció de l’abstèmia, beure amb seny. Dos dels factors directament proporcionals al malestar del dia següent són la quantitat d’alcohol i la velocitat en què s’ingereix: si bevem molt ràpid no donem temps al nostre pobre fetge a metabolitzar-lo i és llavors quan ens cau (tan) malament.

Amb la panxa contenta

2. Amb la panxa contenta

Una ingesta d’alcohol amb l’estómac buit és sinònim de piconadora física. Tot i que potser heu sentit a dir que és millor menjar greixos –perquè així s’alenteix la digestió– el cert és que el més recomanable, i saludable, és fer un dinar o un sopar equilibrat entre lípids –greixos, vaja–, proteïnes i carbohidrats. Un bon plat de pasta, per exemple. Això és molt important per a les persones diabètiques, ja que l’alcohol pot causar hipoglucèmia, o baixada del sucre a la sang.

Publicitat
L'aigua no és només per a les taques

3. L'aigua no és només per a les taques

La ressaca, amics, no és un monstre mític: té una base molt física. L’alcohol provoca toxicitat al nostre organisme, irrita l’estómac i ens deshidrata, que es manifesta en efectes secundaris tan coneguts i emprenyadors com el mal de cap, estómacs centrifugats, etc. Una de les millors formes d’evitar quedar-nos secs com una moixama és alternar les begudes alcohòliques amb refrescos i aigües. No parlem de combinats, trapelles, sinó d’una rere l’altra...

Mites etílics

4. Mites etílics

Ras i curt: no hi ha alcohols bons i alcohols dolents. Ja siguin blanques, dolces, gasoses..., qualsevol beguda alcohòlica pot acabar en ressaca segons la quantitat. Ara bé, els alcohols de pitjor qualitat –que contenen metanol, acetats, etc.– aporten, a més, uns nivells més alts de toxicitat al nostre organisme. I si penseu que és millor beure l’alcohol sol que combinat aneu errats: els combinats donen al cos altres líquids que ens ajuden a hidratar-nos. Esclar que si beveu deu xupitos o deu cubates no hi ha diferència: la ressaca la teniu assegurada igual!

Publicitat
Balleu, balleu... maleïts!

5. Balleu, balleu... maleïts!

També és molt recomanable que us moveu: no us escarxofeu al sofà o al tamboret durant hores fent l’únic exercici d’aixecar el colze. Si balleu, a més de beure més lent i també menys quantitat, afavorireu la circulació de la sang i l’absorció de l’alcohol a una velocitat més 'friendly' per al nostre organisme.

Et donen ales... i mal de caps!

6. Et donen ales... i mal de caps!

No direm marques, però les begudes energètiques i vigoritzants que sovint es fan servir per fer combinats amb alcohol no són gaire recomanables, sobretot quan es consumeixen en excès. El seu alt contingut en cafeïna i estimulants encara deshidraten més i,a més, no són cardiosaludables, ja que acceleren el ritme del cor. Aneu amb compte, llavors!

Publicitat
Abans de ficar-vos al llit

7. Abans de ficar-vos al llit

Un altre bon truc per evitar el setè de cavalleria galopant al cervell al dia següent és canviar l’última copa per un refresc o aigua: res de mam! I si és una beguda isotònica o hipertònica –aquelles que fan servir els esportistes–, encara millor: aquesta mena de beuratges contenen moltes sals minerals i electròlits que ens ajuden a recuperar els nivells d’hidratació del cos. visca!

Us posem a caldo

8. Us posem a caldo

Per recuperar forces, convé fer un àpat fraccionat –és a dir, poques quantitats– i amb plats caldosos, com ara sopes, arrossos caldosos, guisos de cullera, etc., suaus i que tinguin una alta concentració en sals –ens ajudarà a rehidratrar-nos– i pocs greixos, per ajudar el nostre maltractat estómac a fer la digestió. Per postres, mengeu molta fruita, quant més sucosa millor: síndria, meló...

Publicitat
Begudes que curen

9. Begudes que curen

Segurament la primera idea que us ve al cap en llevar-vos és fer un cafè. Doncs bé, heu de saber que potser us ajudarà a espavilar-vos però la cafeïna és també molt diürètica, i per tant contribueix a la deshidratació. Per això, al 'day after' és molt millor pendre te o infusions, així com batuts de fruites, smoothies... I no oblideu les begudes hipertòniques, les grans aliades per guanyar la guerra a la maleïda ressaca!

Una mica d'acció

10. Una mica d'acció

No caigueu en la ressaca búnquer –mantenir-se immòbil, recluir-se a casa i evitar tot contacte amb l’exterior–. El cert és que una mica de moviment suau ajudarà a activar la irrigació sanguínia i a eliminar toxines i per tant us farà sentir millor. Regaleu-vos una bona dutxa per netejar els porus i sortiu al carrer a fer una passejada. Això sí, no oblideu les ulleres de sol!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat