Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 48 H Open House 2017: tota la informació

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

48h Open House
© Ferran Martí 48h Open House

48 H Open House 2017: tota la informació

Més de 200 edificis de Barcelona i rodalia obren portes durant dos dies. És el 48 H Open House, el gran festival de l'arquitectura.

Per Erica Aspas
Advertising

Per aquesta vuitena edició del 48 H Open House han escollit un lema força interessant: relacionar l'arquitectura amb la pell. Ho fan per incidir en la vessant humana d'aquesta disciplina. Aquest any, entrarem a Vilassar de Dalt i en cinc ciutats metropolitanes: Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Badalona i, com a novetat, l’Hospitalet de Llobregat, la ciutat convidada. Dins de la programació, es farà una retrospectiva de l’ obra arquitectònica d’Oriol Bohigas, així com una aproximació a la ciutat, a les subseus de Badalona i l’Hospitalet, 25 anys després de la celebració dels Jocs Olímpics. També se celebren els 150 anys del naixement de Puig i Cadafalch, amb un itinerari per l’Eixample.

Escolliu bé entre el programa: teniu 48 hores per visitar edificis d’una manera privilegiada i més profunda que habitualment. Dos dies amb més de 200 activitats en què també podreu participar, no només passejar i observar. Per exemple, 24 itineraris gratuïts –alguns necessiten inscripció prèvia– i Arquitectes a les Aules, on els alumnes de tres escoles de primària de Santa Coloma de Gramenet, de l’arquitecte Xavier Valls, seran qui ens explicaran l’arquitectura escolar.

4 seccions del 48 H Open House

Vil·la Urània
© Aitor Estevez

Open Green

Minimitzar l’impacte dels edificis en el medi ambient és una de les assignatures sempre pendents de l’arquitectura. En aquesta secció veureu construccions sostenibles com el Banc de Sang i Teixits, Vil·la Urània (foto), Ca la Dona, el Centre Cívic Baró de Viver, Can Titella, l’edifici de Calàbria, 66 –antiga seu de l’ONCE–, i el Recinte Modernista de Sant Pau, per exemple.

Dos Palillos

Open Kitchen

Secció que, més enllà del concepte arquitectònic, és un estudi sociològic sobre els condicionants, influències i diferències entre els restaurants d’alta gastronomia de la ciutat i l’àrea metropolitana. Visitareu el Dos Palillos, el Disfrutar, l’Hisop, el Lluerna (Santa Coloma de Gramenet) i el Follia (Sant Joan d’Espí). No hi faltaran els tallers i els tastos

Advertising
Torre de les Aigües del Tibidabo
© Ferran Martí

Open Infraestructures

Aquesta secció, estrenada el 2015, engloba una sèrie d’espais de grans dimensions que suposen un fort impacte urbanístic. Visitareu infraestructures i equipaments que ajuden al desenvolupament econòmic i social de la ciutat. Són, entre d’altres, la Casa de l’Aigua, l’Avinguda de la Llum, la Torre de les Aigües del Tibidabo i l’Observatori Fabra.

Habitatges del carrer Gomis
© Òscar Fernàndez

Open Social

Aquest és un projecte d’integració i participació viu, que es preocupa per oferir una arquitectura i un urbanisme de qualitat. A més de les activitats de participació, podreu visitar els habitatges per a gent gran Reina Amàlia, Montnegre i Bronze-Coure, la Casa Bloc, Can Peguera, la Colònia Castells, els habitatges del carrer Gomis –a la foto– i molts més

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising