Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Saturno Park

5 coses que potser no saps de la Festa Major de la Mercè

Història, llegenda, anècdotes i activitats que ens descobreixen la Mercè més curiosa

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

La Mercè és de les festes més viscudes i més estimades pels barcelonins. Segur que molts de vosaltres no hi falteu cap any. Les gaudiu al màxim, des del correfoc a la trobada d'associacions passant pel circ i els concerts del BAM. Però, sabeu quin és l'origen d'aquestes festes? O quin és el millor lloc per veure el piromusical? Sabeu què era el Saturno Park? Nosaltres tenim les respostes!

Segona patrona

1. Segona patrona

L’any 1684 Barcelona va patir una plaga de llagostes terrible. Tan terrorífica que el Consell de Cent es va comprometre a nomenar patrona la Mare de Déu de la Mercè si alliberava la ciutat de la plaga. I així va ser. Fins aleshores, l’única patrona havia estat santa Euàlia, que per enfrontar-se als perseguidors de la fe cristiana va rebre tretze tortures que fan de 'Saw' un conte infantil. Diu la llegenda que santa Eulàlia, encara trista per haver de veure com els barcelonins festegen la Mercè, ruixa la ciutat amb les seves llàgrimes cada 24 de setembre.
Puja al terrat

2. Puja al terrat

No hi ha millor lloc per veure el Piromusical que un terrat. Si no en teniu, doneu una ullada a la proposta de Terrats en Cultura, la iniciativa que fa pujar teatre, dansa, música i poesia a terrasses particulars de la ciutat. El diumenge, 25, coincidint amb el Piromusical, munten la festa a un terrat del Raval –no en donen l'adreça exacta fins que s'apropa la data– amb concert del música britànic Adam Giles Levy i bona vista de l'espectacle pirotècnic. Trobareu més informació a www.coincidencies.com
Publicitat
París a Barcelona

4. París a Barcelona

La ciutat de la llum és la convidada d’aquestes festes i des dels Cinemes Verdi ho celebren amb un cicle de pel·lícules ambientades a París. Del dijous 22 al diumenge 25 i en doble sessió diària (a les 12 h i a les 22 h) hi projecten 'Le week-end', de Roger Michell, 'Mon oncle', de Jacques Tati, 'Samba', d’Olivier Nakache i Eric Toledano, i 'Madame Marguerite', de Xavier Giannoli. Totes a 3,90 euros.
Publicitat
Saturno Park

5. Saturno Park

El lloc que va néixer com una fortalesa que va ordenar construir Felip V per dominar Barcelona després de la Guerra de Successió, la Ciutadella, també va acollir un parc d’atraccions entre els anys 1911 i 1921. Durant una dècada, els barcelonins van anar-hi per supurar adrenalina a la muntanya russa Los Urales i lliscar pels tubs d’El gran tobogán. Tot i que avui no queden rastres de tot allò, cada any per la Mercè, el parc de la Ciutadella recupera l’esperit festiu d’aleshores. Aquest any, entre d’altres, s’hi instal·len les escultures efímeres, gegants i fetes amb cartró de l’artista francès Olivier Grossetête.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat